Petra 15-07-2019
Mooi boek om mee te nemen op vakantie. Het is vlot geschreven en je leest het in één stuk uit. Ik vind Claire niet heel sympathiek, zoals ze omgaat met haar echtgenoot. Aan de andere kant: die echtgenoot verwacht ook dat zij doet wat hij wil, dus ook niet erg sympathiek. Eigenlijk is het kleine broertje de leukste persoon. In het boek maak je ook kennis met Afrikaanse gewoonten en rituelen maar dan gezien door een blanke bril. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het boek valt bij de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Afrika. Maar het boek is een aanrader voor de vakantie, door de levendige schrijfstijl en het boeiende verhaal. Al vond ik het slot wel een schok, zag ik niet aankomen.
Mathilde 04-07-2019
Het verlangen spat van iedere pagina. Skhulu, broertje Bobby, Claire, de mysterieuze tante , de echtgenoot en de kleurrijke vriendinnen. Wat een knap opgebouwde personages met allemaal hun eigen verlangens. Dan het plot! Het kwartje valt op de laatste bladzijde. Ineens wordt alles duidelijk. Haarscherp. Je hád het kunnen weten. Prachtig en verdrietig tegelijk. Twee werelden smelten samen. Je gunt Skhulu en Claire het grote geluk. Een spannend boek vol culturele verschillen en vooral veel liefde en verbinding.
Lian van Heezen 01-07-2019
Vernieuwend en heerlijk vlot geschreven deze boeiende roman over de liefde tussen de blanke vrouw Claire en de Zulu man Skhulu. Je wordt meegenomen in de Zuid-Afrikaanse cultuur van Soweto, waar Claire zich in begeeft om haar grote liefde Skhulu voor zich te winnen en zich onderdompelt in zijn Zulu leven. In duidelijke en mooie taal, verpakt in een prachtig verhaal, vertelt Thea ons over het echte leven in de township. Het botsen en samensmelten van beide culturen beschrijft Thea zo levendig, dat je wilt blijven lezen. Een echte aanrader, deze opwindende roman met een verbluffend plot, waar ik wel een nachtje van wakker heb gelegen.
Emmelie MLI-Media 24-06-2019
Deze roman vertelt het levensverhaal van de Nederlandse Claire van Zuylen, beginnend bij het moment dat zij in het ziekenhuis van Soweto de ongrijpbare Zulu, Skhulu Maseko ontmoet. Er is een onmiskenbare aantrekking tussen de twee. Maar de Afrikaanse zon werpt diepzwarte schaduwen. Onder de zware last van vooroordelen zoeken Claire en Skhulu naar een manier om hun liefde te delen. De roman laat aan de hand van meeslepend liefdesverhaal zien hoe de geschiedenis van de apartheid doorwerkt in het heden. Zuid-Afrika is een land van tegenstellingen. In een samensmelting van inheemse en westerse culturen strijden traditie en vernieuwing om voorrang. De complexe relatie tussen Claire en Skhulu geeft een genuanceerd inzicht in Zuid-Afrika’s complexe werkelijkheid. Met het diepste respect voor de Zuid-Afrikaanse cultuur neemt Thea geen blad voor de mond als het gaat over racisme, seks en religie. Dankzij een treffende schrijfstijl word je als lezer meegenomen naar het Johannesburg waar Thea zelf jaren heeft gewoond. Het gebruik van inheemse taal en cultuur zorgt voor een kleurrijk doch zwart/wit verhaal. De eeuwenoude ongelijkheid tussen zwart en wit, jong en oud, en man en vrouw is niet in een paar jaar weg te werken. Maar liefde maakt blind, zo stelt de auteur: ‘Op de verschillen na zijn wij hetzelfde: met al onze hoop, verlangens en idealen’.
Betty Sikkenga 21-06-2019
Boeiend, kleurrijk Zwart mag weer zwart zijn! Heerlijk verfrissend en vlot geschreven. Met de kennis van binnenuit. Open blik op de zwarte cultuur. Van Dijk noemt alles bij de naam. Donker verlangen gaat over cultuurverschillen met humor, emotie, spanning en erotiek. Van harte aanbevolen.
mirjam warning 13-06-2019
Wat een prachtig boek,vanaf het begin zit je er al helemaal in. Ik heb het in een paar dagen uitgelezen.De cultuurverschillen worden mooi beschreven. Een super mooi boek.
Tjitske uit Giekerk 11-06-2019
Goed geschreven.De cultuurverschillen tussen blank en zwart zijn prachtig geïntegreerd in het verhaal De Zulu woorden (goed uit de tekst te begrijpen) versterken de "Couleur locale".Zeker het lezen waard.
TinekedeGr 06-06-2019
Wauw, in een ruk uitgelezen. Van Dijk weet overduidelijk waar ze het over heeft. Het romantische drama wordt prachtig beschreven tegen een achtergrond van politieke, economische en culturele scenes. Het houdt je vast, sleept je mee en laat je niet meer los. Ik hoop op een vervolg... Meeslepend, grappig, verrassend, realistisch en intrigerend. Zeker een aanrader voor in de koffer op vakantie!
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Thea Christina Van Dijk
ISBN / EAN
9789463237116
9789463236881
Prijs
 8,99
Genre
Literatuur & Romans
Taal
Nederlands
Jaar
2019
Aantal pagina’s
212


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: