Demasque

 15,42

In dit verhaal wordt het onderwerp homoseksualiteit belicht vanuit een orthodox-christelijke benadering. Alle personen en situaties zijn fictief en slechts ontstaan in de fantasie van de auteur.

Auteur: Bert Koerselman

Categorie:

Beschrijving

Auteur Bert Koerselman
ISBN 978-94-6323-116-9
Genre Roman
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 188
Prijs € 15,42
Jaar 2017

Na zijn schooltijd en een tijdelijke baan in zijn woonplaats verruilt Huib Boskamp  zijn geboortegrond voor de provincie Friesland. Zijn homogevoelens hebben als een negatieve rode draad door zijn jeugd gelopen. Huib is toe aan een nieuwe start in een nieuwe omgeving, in de veronderstelling dat hij dan pas zijn ware gezicht kan laten zien. Hij wil het masker afzetten waar hij tot dan toe mee gelopen heeft en waar een heel andere jongen achter schuilgaat dan hij voor de buitenwereld lijkt. Al het vertrouwde laat hij langzamerhand willens en wetens los. Eerst geeft hem dit een gevoel van bevrijding, maar gaandeweg komt hij zichzelf toch weer tegen. In het Friese dorp waar hij zijn intrek neemt in een klein huisje, wordt hij opgenomen in de orthodox-kerkelijke stroming waar hij in op is gegroeid. Hij wordt aangesteld als organist en deze taak pakt hij met enthousiasme op. Voor zijn collega-organist gaat hij langzamerhand meer voelen dan alleen maar vriendschap en dat blijkt wederzijds. Toch blijken er onoverkomelijke bezwaren, waardoor een relatie onmogelijk lijkt.

Ook voor de kerk uit Huibs jeugd is het vraagstuk homoseksualiteit nog geen geaccepteerd gegeven. Een zoektocht van twee jongemannen met uiteenlopende opvattingen over dit vraagstuk.

Over de auteur
Dit is de vijfde roman van auteur Bert Koerselman. Rode draad in zijn romans is steeds het onderwerp homoseksualiteit dat hij vanuit diverse gezichtspunten belicht.

Klik hier om een interview te beluisteren met Bert Koerselman op RTV Oost.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Demasque” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.