Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wat is er aan de hand met mijn plant” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Jo Vervoort
ISBN / EAN
9789464912173
Prijs
 29,90
Genre
Hobbyboeken
Huis & Natuur
Taal
Nederlands
Jaar
2023
Aantal pagina’s
220

 

 

Over de auteur

Waarom verliest mijn ficus zoveel blaadjes? Mijn cactus krijg ik nooit in bloei, hoe komt dat? Geef ik mijn kamerplanten water in de schotel of rechtstreeks in de pot? Staat mijn orchidee hier te licht of net te donker?
… Herkenbare vragen waar we allemaal wel eens mee zitten en waar plantendokter Jo in dit boek een helder antwoord op geeft. Het bijzondere van dit boek ligt dan ook in de wijze waarop Jo, in een boeiende, beeldende, heel persoonlijke stijl, vertelt hoe ingenieus planten in elkaar zitten, hoe zij ‘horen’, ‘denken’ en ‘voelen’, welke boodschappen zij uitsturen en hoe wij deze kunnen begrijpen en aanwenden in een betere zorg voor onze planten.
De unieke filosofische vertelstijl tezamen met de prachtige, zeer verhelderende illustraties maken van dit boek een onmisbaar naslagwerk, zowel voor plantenvrienden met groene vingers als voor de liefhebber voor wie de plantenwereld nog (te) veel geheimen bevat.
Jo is opgegroeid met en tussen planten en heeft van kindsbeen af van zijn ouders de liefde voor deze verbazende groene wereld meegekregen. Zijn studies aan de tuinbouwschool legden de basis voor zijn huidige kennis, kennis die door Jo in de loop van de voorbije halve eeuw voortdurend werd aangevuld en geperfectioneerd. Maar het is niet enkel die noodzakelijke kennis die maakt dat de titel “plantendokter” absoluut op Jo van toepassing is. Minstens even belangrijk is de gave die Jo heeft om op een andere, diepgaandere manier naar planten –en mensen – te kijken én te luisteren.

Jo Vervoort


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: