Zo doo’w ’t !

 15,00

De kernvraag voor dit boek was: bestaat er in onze regio een specifiek soort leiderschap, dat kenmerkend is voor de Twentse cultuur? Laat je inspireren door de persoonlijke leiderschapsverhalen van bekende Tukkers uit politiek, sport en bedrijfsleven

 

Auteur: Kees Barendsen, René Jager & Ben Siemerink

Categorie:

Beschrijving

Auteurs Kees Barendsen, René Jager & Ben Siemerink
ISBN 978-94-6323-239-5
Genre Non fictie, gebundelde verhalen en interviews
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 228
Prijs € 15,42
Jaar 2018

Dit boek probeert een antwoord te geven op de vraag of er zoiets bestaat als typisch Twents leiderschap. Met het doel leiders, die in Twente actief zijn (of willen worden), inzicht te bieden in de aard en cultuur van de Tukker. Aan de hand van persoonlijke beschouwingen van de auteurs en vraaggesprekken met acht prominente Twentenaren (Anne van der Meiden, Jan Smit, Annie Schreijer-Pierik, Ton Heerts, Björn Kuipers, Barbara Fransen, Dick Buursink en Joop Munsterman) wordt een beeld geschetst hoe leiderschap in Twente wordt beleefd. Door leiders én volgers. Een definitief antwoord op bovengenoemde vraag geeft dit boek (natuurlijk) niet. Wel biedt het inspirerende verhalen over leiderschap in Twente, alsmede een aantal aanbevelingen voor een leiderschapsstijl, die het beste aansluit bij de Twentenaar.

Over de auteurs

Kees Barendsen:
Import-Tukker en ondernemer, met ruim 30 jaar ervaring in HR- en managementfuncties, van Mokum tot Boeskoolstad (Oldenzaal). De typische volksaard van de Twentenaar interesseert hem al jaren ‘onmeunig’.

René Jager:
Zelfstandig adviseur op het gebied van organisatie en leiderschapsontwikkeling. Geboren en getogen in Enschede en gespecialiseerd in leiderschap. Geeft meermalen per jaar trainingen over dit onderwerp. Trotse Tukker, maar niet éénkennig.

Ben Siemerink:
Journalist/publicist in (betrekkelijke) ruste. Vertaalde Kuifje én Shakespeare in het Twents. Schreef een thriller (Koningsoffer) en een biografie over Darius Dhlomo, maar ook (streek)boeken over onder meer de motorraces in Tubbergen en de geschiedenis van het carnaval in Oldenzaal.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zo doo’w ’t !” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.