Een hardcover boek drukken

Wanneer je besluit om je boek te laten drukken, moet je een aantal belangrijke keuzes gaan maken. Eén van die keuzes is het kiezen tussen een hard- of softcover variant van je boek. Het omslag, ook wel de cover genoemd, houdt het binnenwerk van je boek bijeen en bepaalt natuurlijk de eerste indruk van je boek. Waarom zou je kiezen voor een hardcover boek drukken?

Direct weten wat het drukken van een hardcover kost?
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en krijg binnen twee werkdagen bericht van ons.

Creëer.punt.uit.

Boek drukken BoekenGilde

Hardcover prijs aanvragen

Wat is een hardcover?

Wanneer je besluit om te gaan voor een hardcover, ook wel hardback genoemd, krijgt je boek een harde kaft. De kaft is meestal van karton, maar is soms ook voorzien van een linnenstructuur of lederlook. Daarnaast heb je bij een hardcover boek de mogelijkheid om de binnenkant van het omslag (het schutblad) te laten bedrukken met een kleur of afbeelding. Leuk wanneer je het boek openslaat!

Een hardcover boek drukken biedt meerdere mogelijkheden qua verfraaiing. Je kunt namelijk een leeslint aanbrengen, handig om de pagina terug te vinden waar je bent gebleven. Of een kapitaalbandje. Deze wordt aan de bovenzijde en onderzijde van het binnenwerk op de rug gelijmd. Je kunt zelf een kleur kiezen, het geeft je boek weer net dat extraatje!

Malou Cornet

Malou Cornet:

”Ik wilde al jaren iets doen om de positie van vrouwen te versterken. Zo ontstond het idee om een kinderboekenreeks te maken waarin jongens en meisjes gelijkwaardig zijn. Een reeks van 15 hardcover boekjes is het resultaat. Er zijn zelfs twee boekjes speciaal gedrukt voor de verkoop in de ACTION in Nederland en Frankrijk!”

BoekenGilde heeft Malou geholpen bij het drukwerk.

 

Waarom een hardcover kiezen?

Het laten drukken van een hardcover boek brengt een aantal voordelen met zich mee namelijk:

Het boek blijft mooi openliggen

Doordat een hardcover boek gebonden is, blijft het gemakkelijk openliggen. Een groot voordeel wanneer het gaat om bijvoorbeeld een kinder- of kookboek. Deze moeten namelijk open blijven liggen op het aanrecht of op schoot.

Kwaliteit en stevigheid

Een hardcover boek, vaak prijziger dan een softcover, staat voor kwaliteit. Het boek is stevig, beschadigt minder snel en de rug kan niet breken waardoor ze extra mooi staan in de boekenkast. Doordat de kwaliteit hoog is gaat het boek langer mee. Om die reden is een hardcover ook een duurzame keuze.

Luxe uitstraling

Een hardcover boek heeft van nature een luxe en chique uitstraling. De koper is vaak ook bereid net iets meer te betalen voor zo’n boek. De bindwijze wordt ook vaak gebruikt bij mooie koffietafel boeken. Ze blijven goed openliggen en zien er prachtig uit. Wil je dus een luxe gevoel creëren, ga dan voor het drukken van een hardcover boek.

Wat kost het drukken van een hardcover?

Bij het drukken van een hardcover boek zijn de kosten hoger dan bij zijn tegenhanger, de softcover. Dit komt simpelweg omdat er een duurder materiaal voor gebruikt wordt. De harde kaft wordt gemaakt van papier dat op karton geplakt is. Deze papieren omslag beschermt de hardcover.

Bij het drukken van een hardcover boek zijn de kosten hoger dan bij zijn tegenhanger, de softcover. Helaas is het voor ons lastig om de kosten te benoemen. Deze zijn namelijk afhankelijk van keuzes die jij maakt, namelijk:

  • het formaat van het boek;
  • het aantal pagina’s;
  • de papiersoort;
  • de bedrukking;
  • de bindwijze;
  • en de oplage.

Gelukkig kun je zelf bepalen hoe jouw boek eruit moet zien en daarmee heb je ook invloed op de uiteindelijke prijs.

Omdat het laten maken van een hardcover boek prijziger is dan een softcover, zal ook de verkoopprijs meestijgen. In de winkel zijn daarom de hardcover boeken logischerwijs dan ook altijd duurder dan de softcover variant.

Veelgestelde vragen over hardcovers

Hoeveel kost het drukken van een hardcover boek?

De kosten voor het drukken van een hardcover boek zijn overzichtelijk. Je hoeft niet bang te zijn dat er allerlei extra of verborgen kosten voor het drukken bijkomen. In feite kun je de prijs zo hoog of laag maken als je zelf wilt. We kunnen je hier niet direct een prijs geven omdat de prijs afhankelijk is van de keuzes die jij gaat maken. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een indruk te krijgen van de kosten!

 

Kan ik mijn boek in een kleine oplage laten drukken?

Je kunt bij BoekenGilde ook in kleine oplage drukken. Dit is al mogelijk vanaf 10 exemplaren. Bij een hardcover is het het overigens wel het advies om voor een hoger aantal te gaan. De productiekosten voor een kleine oplage zijn hoog. Hoe groter de oplage wordt, hoe minder de productiekosten. Vanaf 50 exemplaren wordt het interessant om een hardcover te laten drukken.
Wil je niet gelijk een grote hoeveelheid drukken, dan kies je eerst voor een lager aantal. Bijdrukken kan altijd.

 

Heb ik een ISBN nodig voor mijn boek?

Ben je van plan om je boek via een boekhandel of webwinkel te verkopen of wil je dat je boek wordt opgenomen in het assortiment van bijvoorbeeld de bibliotheek? Dan is het aanvragen van een ISB-nummer verplicht. Zonder nummer kun je jouw boek niet online verkopen en wordt je boek namelijk niet opgenomen in de collectie van het Centraal Boekhuis.

 

Wat is het verschil tussen een hardcover en een paperback/softcover?

Een hardcover heeft een harde kaft van papier dat op karton geplakt is. Een softcover is een boek met een slappe kartonnen omslag en wordt in Nederland ook wel paperback genoemd. Een softcover boek is goedkoper dan een hardcover boek maar een stuk minder stevig. Onze tip: verdiep je goed in de voor- en nadelen per bindwijze.

Hardcover drukken in hoge kwaliteit

Is jouw boek afgerond en het bestand klaar om als hardcover gedrukt te worden?

Offerte aanvragen
Of wil je liever contact voor persoonlijk advies?

Freddie DrijsenNicole NijhuisEllen Rikkink