Een softcover boek drukken

Wanneer je besluit om je boek te laten drukken, moet je een aantal belangrijke keuzes gaan maken. Eén van die keuzes is het kiezen tussen een hard- of softcover variant van je boek. Softcovers, in Nederland ook wel paperbacks genoemd, zijn een mooie aanvulling op de wat luxere, prijzigere hardcover boeken. Een softcover boek is vaak snel gemaakt, goedkoper en praktisch. Waarom kies je bij het boek drukken voor een softcover?

Direct weten wat het drukken van een softcover kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en krijg binnen twee werkdagen bericht van ons.

Creëer.punt.uit.

Boek drukken BoekenGilde

Softcover prijs aanvragen

Wat is een softcover?

Wanneer je besluit om je boek in softcover te laten drukken, ook wel paperback genoemd, krijgt je boek een omslag van een zwaarder papiersoort. Dit papiersoort wordt vervolgens gelamineerd. Met het laminaat op het omslag kun je zelf gaan spelen. Je kunt kiezen voor een matlaminaat, dat een chique uitstraling geeft. Of een glanslaminaat dat juist de kleuren ophaalt en makkelijker schoon te maken is. Bij een softcover boek worden de pagina’s van het boekwerk in de kaft gelijmd.

Omdat een softcover niet zwaar is en vaak kleiner dan een hardcover boek, neem je het gemakkelijk in je tas mee. Handig voor op reis of in de trein.

Malou Cornet

Malou Cornet:

”Ik wilde al jaren iets doen om de positie van vrouwen te versterken. Zo ontstond het idee om een kinderboekenreeks te maken waarin jongens en meisjes gelijkwaardig zijn. Een reeks van 15 hardcover boekjes is het resultaat. Er zijn zelfs twee boekjes speciaal gedrukt voor de verkoop in de ACTION in Nederland en Frankrijk!”

BoekenGilde heeft Malou geholpen bij het drukwerk.

 

Waarom een softcover kiezen?

Kies je bij het boek drukken voor een softcover? Dan brengt dit een aantal voordelen met zich mee namelijk:

Boek drukken softcover kosten: goedkoper dan hardcover

Het drukken van een softcover boek is goedkoper dan een hardcover. Het komt omdat het materiaal dat gebruikt wordt goedkoper is. Doordat de inkoopprijs van een softcover voor jou goedkoper is, kun je het boek ook voor een lager tarief verkopen. Dat is dan weer gunstig voor jouw potentiële koper!

Licht en dus makkelijk mee te nemen

Het gewicht van een softcover boek is vaak erg laag waardoor het boek makkelijk mee te nemen is. In de trein, op vakantie of naar school.

Snelle levering

Doorgaans kunnen wij een softcover boek al binnen 5 tot 10 werkdagen leveren. Daar waar het bij de hardcover variant vaak 10 tot 15 werkdagen duurt. Wanneer je snel uit de voorraad loopt en een herdruk in gang moet zetten kan dit wel eens voordelig zijn.

 

Wat kost het drukken van een softcover?

Het drukken van een softcover/paperback boek is goedkoper dan zijn tegenhanger, een hardcover boek. Dat komt omdat het materiaal van het omslag minder kostbaar is. Helaas is het voor ons lastig om de kosten van voor het drukken van een softcover te benoemen. Deze zijn namelijk afhankelijk van keuzes die jij maakt, namelijk:

  • Het formaat van het boek;
  • Het aantal pagina’s;
  • De papiersoort;
  • De bedrukking;
  • De bindwijze;
  • En de oplage.

Gelukkig kun je zelf bepalen hoe jouw boek eruit moet zien en daarmee heb je ook invloed op de uiteindelijke prijs.

Let op: een softcover is een stuk fragieler dan een hardcover boek. En kan, in tegenstelling tot een hardcover, een gebroken rug krijgen. Eigenschappen die toch wat nadelig zijn. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een deel van je oplage in hardcover variant te laten drukken. Zo kun je beide varianten aanbieden. Daarmee laat je de keuze tussen de twee varianten bij jouw potentiële koper.

Veelgestelde vragen over softcovers

Hoeveel kost het drukken van een softcover boek?

De kosten voor het drukken van je boek zijn overzichtelijk. Je hoeft niet bang te zijn dat er allerlei extra of verborgen kosten voor het drukken bijkomen. In feite kun je de prijs zo hoog of laag maken als je zelf wilt. We kunnen je hier niet direct een prijs geven omdat de prijs afhankelijk is van de keuzes die jij gaat maken. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een indruk te krijgen van de kosten.

 

Kan ik mijn boek in een kleine oplage laten drukken?

Je kunt bij BoekenGilde ook in kleine oplage drukken. Dit is al mogelijk vanaf 10 exemplaren. Wij adviseren je wel om voor een hogere oplage te gaan. De productiekosten voor een kleine oplage zijn relatief hoog. Hoe groter de oplage wordt, hoe minder de productiekosten. Vanaf 50 exemplaren wordt het interessant om een softcover te laten drukken.
Wil je niet gelijk een grote hoeveelheid drukken, dan kies je eerst voor een lager aantal. Bijdrukken kan altijd en bij een softcover ook vrij snel.

 

Heb ik een ISBN nodig voor mijn boek?

Ben je van plan om je boek via een boekhandel of webwinkel te verkopen of wil je dat je boek wordt opgenomen in het assortiment van bijvoorbeeld de bibliotheek? Dan is het aanvragen van een ISB-nummer verplicht. Zonder nummer kun je jouw boek online niet verkopen en wordt je boek niet opgenomen in de collectie van het Centraal Boekhuis en NBD Biblion.

 

Wat is het verschil tussen een hardcover en een paperback/softcover?

Een hardcover heeft een harde kaft van papier dat op karton geplakt is. Een softcover is een boek met een slappe kartonnen omslag en wordt in Nederland ook wel paperback genoemd. Een softcover boek is goedkoper dan een hardcover boek maar een stuk minder stevig. Onze tip: verdiep je goed in de voor- en nadelen per bindwijze.

Jouw softcover drukken

Is jouw boek afgerond en klaar om als softcover gedrukt te worden?

Offerte aanvragen
Of wil je liever contact voor persoonlijk advies?

Freddie DrijsenNicole NijhuisEllen Rikkink