15 jaar innoveren

 25,71

15 jaar opleiding ritueel begeleiden in Nederland en België. Afgestudeerden van deze opleiding geven inhoud aan een uitvaart, huwelijk, doop, relatie, initiatie en ook aan veranderingen in werk. Het Moment is de organisatie, die 15 jaar geleden begonnen is als de eerste in de wereld.

Niet op voorraad

Beschrijving

Auteur Hermien Embsen en Ton Overtoom
ISBN 978-946-323-118-3
Genre Historie
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 95
Prijs € 25,71
Jaar 2017

‘15 jaar innoveren’ is een kijk in het werk van Het Moment. Hermien Embsen en Ton Overtoom zijn de oprichters van de opleiding ‘Ritueel begeleiden’. Zij hebben in de afgelopen tijd het beroep op de kaart gezet mede dankzij alle studenten, die bij hen de opleiding hebben gevolgd. De afgestudeerden zijn de beste ambassadeurs voor het vak van ritueelbegeleider. Er is veel veranderd in de afgelopen tijd en dat zal nog wel blijven. Het beroep is in ontwikkeling.

In de uitvaartbranche is de ritueelbegeleider degene, die inhoud geeft aan de afscheidsviering. Vaak is dat in het crematorium. De ritueelbegeleider is er ook voor een huwelijksceremonie. Waarom zou je een scheiding niet met een ritueel kunnen voltrekken, dat is toch ook een veranderingsmoment? Rituelen passen bij een verandering in werk en het welkom heten van een nieuw iemand in een groep, een initiatieritueel. Mensen geven inhoud aan belangrijke gebeurtenissen met een ritueel. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook zo blijven.

Over de auteurs
Hermien Embsen (1954) en Ton Overtoom (1954) schreven samen het boek ‘Hoe zou jij het willen? Persoonlijk afscheid nemen van je dierbare ’ en vormden de redactie van de verhalenbundel ‘Grensmomenten, ervaringen van ritueelbegeleiders’. Zij hebben het persoonlijk symbool geïntroduceerd om de transformatie tijdens een persoonlijk ritueel inhoud te geven. De wet van overtoom laat zien, hoe de relatie is tussen rouw en rituelen en geeft aan hoe rituelen werken. Samen ontwikkelen ze de opleiding, schrijven zij, verzorgen lezingen en workshops over rituelen. Zo geven ze inhoud aan de vernieuwing als het gaat over rituelen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “15 jaar innoveren” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.