Rorinck den Capittel van Oldenzel tobehorich…

 50,90

Niet op voorraad

Beschrijving

Auteur R.F.A. Rorink
ISBN 978-94-632-3061-2
Genre Geschiedenis
Taal NL
Aantal pagina’s 608
Prijs € 50,90
Jaar 2017

Rorinck den Capittel van Oldenzel tobehorich… is een verrassend en ontroerend boek. De lezer valt van de ene verbazing in de andere. Vanwege de geschiedenis vanaf de 14de eeuw, de boeiende verhalen en de vele afbeeldingen.

De geschiedenis van het verdwenen erve Rorink of Roord te Deurningen grijpt de lezer. Vooral daar waar het gaat om de lotgevallen van de mensen die daar gedurende een aantal eeuwen hebben geleefd. Men ontmoet vervolgens de eigen voorouders genaamd Roord, Rorink, Rohring, Röhring, Rohrink, Roring of Röring, maar ook lang vergeten familieleden die jong stierven of zijn weggetrokken. Van al die mensen is een persoonsbeschrijving opgenomen en, als die vanaf eind 19de eeuw beschikbaar waren, één of meerdere foto’s. Van het gebruikte archiefmateriaal is de herkomst in een uitgebreid notenapparaat terug te vinden.

Het boek kent een logische opbouw: van lang geleden naar recent. Zowel bij de boerderijgeschiedenis als bij de familiekroniek is dat het uitgangspunt geweest. Men komt verderop in het boek dan ook aan de hand van een logische nummering de eigen opa’s en oma’s tegen, vader en moeder, zichzelf. Maar natuurlijk ook broers, zusters, neven, nichten, achterneven en achternichten. Er is een mooi afgerond beeld ontstaan. Erg veel familieleden hebben toestemming gegeven voor het mogen publiceren van gegevens en foto’s. Het is daarom een levendig naslagwerk geworden, een mix van het verleden en heden. Het is niet alleen een boek om in te lezen, maar vooral ook om te bekijken. De honderden afbeeldingen, foto’s, kaarten en schetsen die zijn opgenomen, zijn een ware lust voor het oog.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rorinck den Capittel van Oldenzel tobehorich…” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.