Aan tafel op Vreeburg

 19,95

Een verhaal over een Utrechtse katholieke familie gebaseerd op briefwisselingen, documenten, dagboeken en interviews. Het boek geeft een  beeld van de tijd tussen 1830 en 1950 en gaat over drie generaties die twee oorlogen meemaakten.

Niet op voorraad

Beschrijving

AuteurIngeborg de Moor en Mirjam Hartog
ISBN978-94-6323-337-8
GenreHistorie, waargebeurd verhaal
TaalNederlands
Aantal pagina’s201
Prijs € 19,95
Jaar2019

Aan tafel op Vreeburg

Op 17 februari 2008 overleed Maria de Moor-Oremus onverwacht. Zij liet een doos vol documenten achter over de familie van haar ouders (Bakker en Oremus), die vlak na elkaar overleden rond 1950 toen zij 15 jaar was.

Het boek Aan tafel op Vreeburg bestaat uit vier delen. In het eerste deel wordt de familiegeschiedenis gereconstrueerd van de Utrechtse katholieke familie Bakker die aan het begin van de 20e eeuw een bloeiende wijnhandel had aan het Vreeburg en later op de Oude gracht. In het tweede deel volgen we een van de dochters van het gezin Bakker en haar gezin Oremus-Bakker in crisistijd en tijdens WO II. Oremus is dan directeur van het Utrechts Katholiek Dagblad. In het derde deel volgen we de oudste dochter van het gezin Oremus-Bakker in een nieuw tijdperk na het overlijden van haar ouders. Het vierde deel is een afronding.

De titel verwijst enerzijds naar het werkelijke leven op Vreeburg rond 1900, anderzijds naar het gesprek over de familiegeschiedenis Bakker-Oremus dat vaak aan tafel plaatsvond.

Over de auteurs

Ingeborg de Moor is dochter van Maria de Moor-Oremus die het archief beschikbaar stelde en Mirjam Hartog was een collega van Maria. Zij is historica. Zij hebben samen onderzoek gedaan, de puzzel gelegd en het verhaal samengesteld.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aan tafel op Vreeburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.