De Droevigers, familie van Sil de Strandjutter

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

 20,57

Een Terschellinger familiegeschiedenis, 1716-1921. Sil de Strandjutter op herhaling!

Op dit boek zit een levertijd.

Auteur: Joris Jan Hellevoort

Beschrijving

Auteur Joris Jan Hellevoort
ISBN 978-94-6323-130-5
Genre Historie
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 116
Prijs € 20,57
Jaar 2017

‘Er zou een beeld van Sil moeten komen op Terschelling. Om de eilanders eraan te herinneren waar ze vandaan komen. Om de argeloze wandelaar te waarschuwen dat dit paradijselijk eiland geboetseerd is uit woede, intelligentie, strijd, verzet, heroïek, uitzinnige vreugde, adembenemende liefde en bodemloos verdriet. Omdat dit fictief personage de ziel portretteert van de eilanders van Terschelling, de ouden zowel als de jongen.’

Dit boek gaat over de ‘echte’ familie van de fictieve figuur Sil de Strandjutter uit het gelijknamige boek en de film.

Een boeiende geschiedenis, vertelt in zes generaties eilanders. Een geschiedenis van zeevaarders en boeren, van jutters en notabelen. Alles gebaseerd op de feiten maar doorspekt met verhalen waarbij de auteur je meeneemt langs het leven van de gewone eilanders met ongewone verhalen. Sil de Strandjutter op herhaling!

Over de auteur
Joris Jan Hellevoort (1970) doet al meer dan 25 jaar historisch onderzoek. Dit is het eerste boek van zijn hand. In zijn jeugd is hij deels opgegroeid op Terschelling. In het cultuurhistorisch tijdschrift van dit prachtige eiland schrijft hij regelmatig korte artikelen. Als boswachter in de provincie Utrecht schrijft hij columns in regionale bladen.
In dit boek combineert hij op charmante wijze feiten en fictie.

Joris Jan Hellevoort heeft met dit boek de Lutineprijs gewonnen.

1 beoordeling voor De Droevigers, familie van Sil de Strandjutter

  1. Waardering 5 uit 5

    Kim Slaats

    Als groot liefhebber van Terschelling en van historische verhalen heb ik dit boek met plezier gelezen. Joris schrijft op een levendige wijze over zijn voorouders. Over hoe de Droevigers woonden en werkten op het eiland, maar ook over hoe ze over de wereldzeeën voeren om handel te drijven of om zich aan de andere kant voorgoed te vestigen. De verhalen zijn gebaseerd op informatie die Joris in diverse archieven over de Droevigers heeft gevonden, aangevuld met een vleugje verbeelding waardoor ze écht gaan leven.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.