Frank Nijkamp 12-09-2018
Met veel belangstelling en plezier heb ik het boek “Een goed boek verdient mooi” (leuke dubbelzinnige titel ook!) gelezen. Het leest gemakkelijk weg en bevat een ruime hoeveelheid aan waardevolle/onmisbare informatie die je als schrijver in spé zeker kunt gebruiken. Het boek is mooi compact van vorm en ziet er kleurig en fleurig uit. Daarnaast is het overzichtelijk ingedeeld met helemaal aan het eind een verklarende woordenlijst. Het tweede boek (Supplement Papier) dat wordt meegeleverd heeft absoluut een toegevoegde waarde want je moet papier niet alleen kunnen zien maar ook kunnen “voelen”. Daarnaast is het erg belangrijk direct te kunnen zien hoe een stuk tekst of een afbeelding op een bepaalde papiersoort uitpakt en welke papiersoort voor welk soort boek het meest geschikt is. Her en der in het boek wordt aangeven dat hulp bij het schrijf-, druk- en uitgeefproces door Boekengilde mogelijk is maar nergens komt dat “opdringerig” op mij over. Ik heb dat veel meer als een steun in de rug ervaren; het is altijd fijn te weten dat er een uitgeverij is die je, daar waar nodig kan helpen als je er zelf even niet (meer) uitkomt. Het enige minpuntje is wellicht dat als je, zoals ikzelf, eerst al een aantal (gratis) webinars van Boekengilde hebt gezien, er weinig nieuws in het boek staat. Sterker nog, de webinars leveren feitelijk meer informatie op dan het boek. Aan de andere kant is een webinar natuurlijk een “vluchtig” medium en is het ook wel fijn om de belangrijkste zaken daarna nog eens rustig na te kunnen lezen in het boek. De prijs-kwaliteit-verhouding van het boek is naar mijn idee erg gunstig. Het boek (+ papierbijlage) is zijn prijs dan ook dubbel en dwars waard. Een echte aanrader voor iedereen die van plan is of bezig is een boek te schrijven en meer wil weten over alles wat daarbij komt kijken (en dat is meer dan de meeste mensen in eerste instantie zullen denken!!).
Ellen 02-09-2018
Dit boek omschrijft vooral de praktische kanten van het controleren, drukken en uitgeven van een boek. Met veel kennis van het drukkerijvak geeft Peter Hendriks allerlei (praktische) adviezen voor een ieder die een boek, eventueel in eigen beheer, wil uitbrengen. Aan bod komen de redactie en correctie, de opmaak, het drukken en het uitgeven. Verder staat er een handige verklarende woordenlijst in, en handige URL’s. Voor een ieder die een boek heeft geschreven, maar nu de volgende horde moet nemen, het uitbrengen, is dit boek een must-have. Je wordt aan het denken gezet over hoe jouw boek eruit moet zien, wat het moet uitstralen, wat je doelgroep is. Welke kleuren en opmaak gebruik je, hoe “bindt” je het boek en welke soort papier wil je gebruiken? Het handige supplement over papier is hierbij onmisbaar. Je kunt zien en voelen wat papier doet voor je boek en de uitstraling ervan. Wil je wat chiquer, dan kies je bv. voor glossy papier, maar voor romans of thrillers zijn er weer andere soorten papier die daarbij passen. Ik had daar nog nooit bij stil gestaan. Ook de tips voor het uitgeven en de promotie van je boek, de platforms die je kunt gebruiken en het gebruik van afbeeldingen zijn onmisbaar. Ik vind dit boek verrassend leerzaam, zeker een aanrader en het helpt je een beter boek uit te brengen! Na al het werk om een boek te schrijven, helpt dit je om de puntjes op de i te zetten.
M. van der Minne 22-08-2018
De opmaak van het boek is kunstig gedaan. Inhoudelijk vind ik de gegeven informatie in het boek helder weergegeven. Voor mij is "Een goed boek verdient mooi",een stimulans om verantwoorde keuzes te maken. Een groot compliment voor een ieder die eraan heeft meegewerkt!
Eric Oosthoek 18-08-2018
Mooi ? vormgegeven boek. Informatief. De lettergrootte is voor mij te klein, zeker in de woordenlijst. Dat is het enige kritiekpunt. De bijlage met papier-voorbeelden is erg goed bruikbaar. Klasse.
johanna 18-08-2018
Was er heel blij mee. Zag er mooi uit. Handige tips en prettig om het papier te kunnen voelen
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Peter Hendriks
ISBN / EAN
9789463233231
Prijs
 14,95
Genre
Studieboeken
Taal
Nederlands
Jaar
2017
Aantal pagina’s
92

 

 

Over de auteur

Ik ben eigenaar van BoekenGilde. We zijn dagelijks trots op ieder boek dat hier geproduceerd is. Wij maken boeken met mensen die dat nog nooit eerder hebben gedaan. Die overlopen van enthousiasme, en behoefte hebben aan kundig advies. Het voelt geweldig als je samen dan iets kunt maken dat echt goed is. In dit boek vertel ik over het vakmanschap en mijn liefde voor boeken.

Peter Hendriks


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: