Linda 29-11-2022
Zeer volledig boek met alle informatie die de (beginnende) konijnenadoptant moet (en zou horen) te weten. Ook wat mij betreft mag deze op de verplichte literatuurlijst van het VO. Wat mij met name aanspreekt, en wat dit boek onderscheid van andere "Handboeken voor konijnenliefhebbers" is dat de auteur schrijft uit eigen ervaring en haar konijnen als karakters in het boek laat terugkomen. Sommige passages hebben mij tot tranen geroerd; dit boek bewijst maar weer eens dat ook dieren/ konijnen wel degelijk karakters hebben. Daarnaast weet ze, uit haar ervaring zeer goede tips te geven. Voor wie nog niet genoeg gelezen heeft, verwijst de auteur ook naar goede andere literatuur en naar nuttige websites.
Anneloes 24-10-2022
Een heel duidelijk boek, uitermate geschikt voor elke beginnend "konijnenmens". Dat konijnen geen suffe dieren zijn, maar dieren met een eigen karakter, wat je van konijnen kunt verwachten, waar je rekening mee moet houden. Adviezen die je echt moet onthouden bij het aanschaffen en het houden en verzorgen van konijnen. Ik vind het knap dat er zoveel goede en duidelijke informatie zo kort en krachtig is omschreven. Vanuit de tijd dat ik de konijnenopvang nog had, herken ik veel van wat Cynthia in haar boek omschrijft.
Astrid Zethof 11-06-2022
Wat heerlijk leesbaar en zo herkenbaar....ik heb in 3 ruiken uitgelezen...dusss gezeten en dat zegt heel wat. Aanrader voor opvangen en konijnen eigenaren......eigenlijk verplicht op de boekenlijst op middelbare school
Ludo 09-05-2022
Een zeer grondig naslagwerk voor wie adoptiekonijnen wil gaan houden. Nu heb ik zelf meer met dieren in het algemeen dan met konijnen, maar ook dan is het boek zeer goed leesbaar. De anekdotes over de konijnen zijn vaak aandoenlijk en soms grappig. Uit alles spreekt een enorme dierenliefde. Op een slimme manier weet Cynthia er ook haar politieke en persoonlijke opvattingen en levenservaringen erin te verwerken, zodat je ook wat over haar leert. Was het Freud die zei: toon me de ouder en ik toon je het kind? Dit keer geldt: toon me de dieren en ik zie de mens. Mooi, fragiel en dapper beschreven.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Cynthia Pallandt
ISBN / EAN
9789464374636
Prijs
 14,95
Genre
Huis & Natuur
Taal
Nederlands
Jaar
2022
Aantal pagina’s
172

Over de auteur

Cynthia Pallandt (Roermond, 1988) studeerde in 2011 cum laude af in psychologie. Zij zet zich sinds 2013 in voor het welzijn van konijnen in Nederland.

Ze is konijnendeskundige, had diverse rollen binnen Stichting KonijnenBelangen en organiseerde jaarlijks de Avond voor Konijnen.

Sinds 2019 is zij een lokale politicus en fractievoorzitter binnen de Partij voor de Dieren. In het dagelijks leven werkt ze als IT’er. Daarnaast schrijft ze artikelen, columns en opiniestukken voor diverse media.

Centrale thema’s in haar werk zijn dierenrechten, mensenrechten en natuurbescherming.

Cynthia Pallandt


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: