Hardcover

Een hardcover is een boek met harde kaft, die meestal voorzien is van stof of leer. Om deze cover te beschermen hebben hard covers vaak ook nog een papieren omslag dat om de kaft is gevouwen. Op dit omslag wordt ook informatie over het boek gedrukt, zoals reviews van de media, een flaptekst over de plot van het boek en/of het leven van de schrijver/schrijfster.

Een hardcover is in feite een genaaid gebonden boek, een term die vooral gebruikt wordt door boekdrukkers, maar minder bekend is bij het grote publiek. De harde kaft bestaat uit een karton van twee tot vier millimeter dik, dat is afgewerkt met stof of (kunst)leer. In deze kaft worden de katernen genaaid. Een katern is een groot vel papier waarop zestien of tweeëndertig pagina’s tekst staan gedrukt. Dit vel wordt gevouwen, waarna we de pagina’s los snijden. Door alle katernen aan elkaar te naaien ontstaat het boekblok, dat we in het stevige boekomslag lijmen.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.