Een boek om trots op te zijn!

Op zoek naar info over uitgeven in eigen beheer? Lees verder »

BoekenGilde

Hoe wij je kunnen helpen

Een eigen boek schrijven, hoe doe je dat?

Hoe schrijf ik een boek? Het is de vraag waar veel beginnende schrijvers mee worstelen. Vaak begin je wel, maar heb je geen inspiratie meer na drie hoofdstukken. Of het verhaal verzandt in langdradige gedachtenkronkels in plaats van krachtige pageturners.

De tip die we aan ieder beginnende schrijver meegeven: breek de taak op en werk in stappen. Die stappen hebben wij voor je op een rij gezet.

Stappenplan boek schrijven »

Tekstredactie, een cruciale stap in het uitgeefproces!

Een cruciale stap in het uitgeefproces is de tekstredactie. Je wordt zelf namelijk ‘blind’ voor de fouten in je manuscript. Dit komt omdat je hersenen de zinnen op een gegeven moment automatisch aanvullen. Een tekstredacteur haalt onzorgvuldigheden uit je manuscript.

Wij starten voorafgaand aan tekstredactie altijd met een Quick Scan. Je krijgt gratis feedback op 1.000 woorden, zodat je kunt ervaren wat tekstredactie voor jou kan toevoegen.

Meer over tekstredactie »

De opmaak van je boek, zorg voor de juiste eerste indruk!

Het schrijfwerk zit erop! De grootste klus is geklaard. Nu komt de volgende, niet geheel onbelangrijke stap, want jouw boek moet er ook spectaculair uit gaan zien!

De eerste indruk van jouw boek beïnvloedt sterk of mensen je boek willen lezen of niet. Een omslag die opvalt en past bij het verhaal maar ook bij jou als auteur is essentieel.

Wil jij weten hoe de opmaak van je boek in zijn werk gaat? Wat kun je zelf en wat laat je doen?

Meer over de opmaak van je boek »

Een boek drukken, hoe gaat dat in z'n werk?

Een boek drukken is altijd spannend. Je hebt veel tijd en energie gestoken in het maken van je boek. En natuurlijk wil je dan dat het eindresultaat uitstekend is. Of je nu een klein boekje laat drukken of een hele roman. Er komt een moment dat je het uit handen moet geven. Bij ons kun je dat met een gerust hart doen.

Je hebt een hoop keuzes te maken. Maar dit hoef je niet alleen te doen. Het is onze taak om jou zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden die er zijn bij het drukken van je boek. Zorg ervoor dat jij deze stap in het proces goed voorbereid neemt en lees hier meer!

Meer over het drukken van je boek »

Je boek verkopen, op naar commercieel succes!

Je einddoel, dat is je boek! Geschreven om gelezen te worden en klaar voor de verkoop.

Wil jij van je boek een commercieel succes maken? Dan ben je bij BoekenGilde aan het juiste adres. Wij helpen je bij het inrichten van de verkoop- en distributiekanalen. Natuurlijk geheel naar eigen wens, passend bij jouw doelgroep. Lees hier wat je zelf kunt doen en waarbij wij je kunnen helpen.

Ook organiseren wij met regelmaat workshops en gratis online webinars om je te helpen bij de promotie van je boek.

Meer over de verkoop van je boek »

Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik een boek?

De tip die we aan ieder beginnende schrijver meegeven: breek de taak op en werk in stappen. In het stappenplan boek schrijven hebben we zes stappen voor je op een rij gezet! lees verder »

Welk bestandsformaat moet ik aanleveren?

Wij werken uitsluitend met PDF bestanden. Lees hier hoe je jouw bestanden eenvoudig omzet in een PDF bestand. lees verder »

Heb ik een ISBN nodig voor mijn boek?

Ben je van plan om je boek via een boekhandel of webwinkel te verkopen of wil je dat je boek wordt opgenomen in het assortiment van de bibliotheek dan is een ISBN verplicht. lees verder »

Kan ik mijn boek in een kleine oplage laten drukken?

Je kunt bij BoekenGilde in kleine oplage drukken. Dit is al mogelijk vanaf 10 exemplaren. lees verder »

Hoeveel kost het drukken van een boek?

De kosten voor het drukken van je boek zijn overzichtelijk. Je hoeft niet bang te zijn dat er allerlei extra of verborgen kosten voor het drukken bijkomen. lees verder »

Kan ik mijn boek laten opmaken door BoekenGilde?

Bij BoekenGilde helpen we je graag bij de opmaak van je boek. Wij hebben grafische professionals in huis die voor je aan de slag gaan. Je bepaalt zelf in welke mate we je ondersteunen. lees verder »

Hoe bereken ik de rugdikte van mijn boek?

Wil jij de rugdikte van je boek zelf berekenen voor het maken van het omslag of de cover? Gebruik dan onze handige rugdikte berekenmodule. lees verder »

Samen maken we de mooiste boeken!

Bij BoekenGilde werkt iedereen met z’n eigen specialiteit aan jouw boek. Van accountmanager, vormgeefster en redacteur, tot drukker en nabewerker. Alles onder één dak. Samen, met één gemeenschappelijke passie: we houden van boeken! Kijk verder

Maak kennis met het team

Kijk verder
roofing

Alles onder één dak

Onze diensten voeren we zelf uit en de boeken die we maken, maken we ook écht zelf. Alles onder één dak. Dit maakt dat we een hecht en flexibel team zijn. Nauw betrokken bij jouw uitgeeftraject.

natural-food

Onze boeken, onze bomen

Wij vinden het vanzelfsprekend om onze verantwoordelijkheid te nemen bij onze rol in de samenleving en bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Klik hier voor onze waarborgen en keurmerken.

speech-bubble

Persoonlijk en laagdrempelig

Het uitgeven van een boek is een spannend en belangrijk traject. Je kunt het maar één keer goed doen. Daarom vinden wij persoonlijk contact zo belangrijk. Zodat we jou en je boek leren kennen en op basis daarvan kunnen adviseren.

Offerte aanvragen »

Actueel

Interview met Roy de Vos en Tom Wilms, auteurs van Winnaars van vandaag

Interview met Roy de Vos en Tom Wilms, auteurs van Winnaars van vandaag

Roy de Vos en Tom Wilms kennen elkaar uit de voetbalwereld. De Vos is trainer en Wilms zat in het bestuur. Samen besloten ze een boek uit te brengen waarin ze bestuurders, coaches en wetenschappers interviewen over verschillende voetbalthema’s. Wij vroegen Roy en Tom waarom ze dit boek schreven, voor wie en waarom ze bewust…

Verder lezen
Bekijk alle berichten

Agenda

Bekijk alle events

 

Laat je inspireren!