Noelle 04-02-2023
Een goede inkijk in de advocatuur met mooie afwisselingen en interessante invalshoeken. Daarnaast leest het als een trein. Aanrader!
Noortje Elings 28-01-2023
Wat een heerlijk vlot geschreven boek! Dit wil je in één avond uitlezen! Leuk om op deze wijze kennis te maken met hetgeen zich bij de advocaten van DSB heeft afgespeeld en wat een Amsterdamse stagiaire meemaakt! Chapeau! Nicolette heeft een super goed boek weggezet en ik ben nu al benieuwd naar haar volgend boek.
Ankhana 23-12-2022
Ik lees niet veel romans meer, maar toen ik dit boek kreeg toch eraan begonnen en in 1x uitgelezen! Interessant kijkje achter de schermen van een wereld die voor mij totaal onbekend is. En toch veel herkenning erin. Goed geschreven, leest prettig. Aanrader!
Daphne 17-12-2022
De stagiaire heeft me van begin tot einde geboeid: een echte pageturner. Je leest hoe Juliëtte zich als advocaat-stagiaire staande houdt in een mega zaak op de Zuidas en wat de zaak met haar als persoon doet. Hierbij word je helemaal meegenomen in haar bewustwordingsproces. Ik denk dat het boek voor (een deel van de) advocaten zeker wat herkenning oproept. Voor de niet-advocaat is het een interessant inkijkje in de Zuidas.
Alette 10-10-2022
Fijne, vlotte schrijfstijl die je vanaf de eerste pagina meeneemt in het verhaal. Mooi om te lezen over de persoonlijke ontwikkeling van de hoofdpersoon binnen een zeer zakelijke werkomgeving. Hoe alle aspecten van het leven, dus ook je baan, van invloed kan zijn op je persoonlijke ontwikkeling. Als je dit boek uit hebt wil je graag weten hoe het Juliëtte daarna vergaat!
Charlotte 13-09-2022
Een echte page turner. Vlot geschreven en met herkenbare elementen erin; niet alleen van de werkvloer maar ook over de transformatie van de hoofdpersoon zelf. Ik raad het boek zeker aan.
Wilma de Bresser 09-09-2022
Ik ben geen boekenlezer, maar heb het boek gelezen en in 3 avonden helemaal uitgelezen. Het boek leest makkelijk en het verhaal blijft boeiend tot het eind. Hoop dat er meer van dit soort verhalen in boeken worden weggeschreven door deze schrijver. Het is een boek om echt te lezen.
Jurgen de Bresser 09-09-2022
Ik ben geen boekenlezer, maar heb het boek gelezen en in 3 avonden helemaal uitgelezen. Het boek leest makkelijk en het verhaal blijft boeiend tot het eind. Hoop dat er meer van dit soort verhalen in boeken worden weggeschreven door deze schrijver. Het is een boek om echt te lezen.
Elvira Quaden 09-09-2022
Ik heb dit boek in no time uitgelezen. Een spannend verhaal maar toch heel realistisch, met eigenaardige maar daardoor interessante karakters. En niet te vergeten: een goede dosis humor en zelfspot. Love it! (in de woorden van Juliette ;-) )
José van Vessem 06-09-2022
Het is een pakkend verhaal. Een boek dat je niet weg kan leggen. Aan de manier waarop De Stagiaire is geschreven, merk je dat dit boek van de hand van een vakvrouw komt. Ze neemt je mee in de wereld van de advocatuur, van de ontgroening tot het werken bij een groot advocatenkantoor. Hoe verder je in het boek leest, hoe groter de slangenkuil lijkt te worden. Niet alleen in de rechtbank, maar ook hoe onderling met elkaar wordt omgegaan. De Stagiaire is aanrader. Een boek waar je - als je het uit hebt - nog even over blijft nadenken en beseft dat niet alles is, zoals wij het als nieuws in de media voorgeschoteld krijgen.
John van Hoorn 04-09-2022
Een rasechte page-turner: het lukte me niet om het boek weg te leggen, omdat je iedere keer weer in een nieuwe onthulling terecht komt. Van de ontgroening bij Minerva in Leiden tot het werken op een groot advocatenkantoor op de Zuidas waar maar 1 ding telt: zoveel mogelijk geld binnen harken ten kosten van alles! In dit deel van het boek proef je de sfeer van "the Wolf of Wallstreet" en dat beschrijft ze heel erg goed. Juliëtte begint om alles "naar eer en geweten" te behandelen, maar komt ze op het advocatenkantoor steeds meer met haar geweten in de knoei. Uiteindelijk kiest ze toch voor haarzelf en dat is een enorme opluchting voor haar. Heel goed geschreven!
Hester Bais 24-08-2022
In de vakantie heb ik het boek De Stagiaire van mijn voormalige collega Nicolette Heijkant gelezen en waande me weer even 12,5 jaar terug in de tijd. Mijn eigen boosheid, teleurstelling en vooral misselijkheid kwamen weer naar boven bij het lezen van haar ervaringen. Wat mij vooral boos maakt is dat ik destijds niet zozeer voor mijzelf naar het bestuur, de overige partners én de Orde van Advocaten ben gestapt, maar ter bescherming van de jonge stagiaires. Ik zag iedere dag wat meer de glans uit de ogen van Nicolette, een heel gedreven, zeer intelligente en talentvolle stagiaire, verdwijnen. Maar al deze mensen met wie ik heb gesproken, blijken er dus niets (of in ieder geval veel te weinig) mee te hebben gedaan. Het raakt mij dan ook diep om te lezen wat zij als beginnende advocaat allemaal heeft moeten doorstaan. Nicolette heeft haar ervaringen uiteindelijk opgeschreven in een boek en dat verhaal gaat niet meer weg. Zij heeft deze zeer heftige en emotionele tijd gelukkig positief kunnen ombuigen en haar hart gevolgd. Dat vergt echter veerkracht, moed, energie en een enorme kracht. Ik raad iedereen in organisaties, maar zéker alle advocaten/partners, alsmede de Orde van Advocaten aan om dit boek te lezen en niet weg te kijken bij/op te treden tegen ontoelaatbaar gedrag van narcistische collega’s, ook als deze een belangrijk deel van de omzet van het kantoor/bedrijf genereren. Een onveilige werkplek is onacceptabel en schaadt mensen, soms voor de rest van hun leven. Bovendien maken deze narcisten niet alleen hun medewerkers, maar uiteindelijk het hele kantoor/bedrijf ziek of zelfs kapot.
Petra Maas 25-07-2022
Geweldig boek! Prettige, vlotte schrijfstijl. Goede verhaallijn met verrassende elementen. Je wordt meegetrokken in het verhaal. De personages en situaties zijn goed uitgewerkt en komen hierdoor echt tot leven. Het heeft mij vastgehouden tot de laatste pagina.
Pauline 24-07-2022
Een prachtig en vol energie geschreven boek over ervaringen, die veel impact gehad hebben. Je mag er heel trots op zijn en ik heb zo’n idee, dat er tzt nog meer uit jouw pen vloeit. Als laatste opmerking: het boek zit qua opbouw goed doordacht in elkaar!
Nikki Butter 23-07-2022
Ik was erg benieuwd naar het verhaal, en het heeft de verwachtingen waar gemaakt. Vlot geschreven, ik heb het in één ruk uitgelezen!
Elke Thijssen 22-07-2022
Met plezier het boek gelezen. Fijne manier van schrijven, leest makkelijk weg en geeft een mooie inkijk in de advocatuur aan de Zuidas! Aanrader!
Christel Jaarsma 20-07-2022
Wat een heerlijk herkenbaar boek. Leest lekker weg. Verveelt geen moment. En vol ‘oh ja, zo was het inderdaad’-momenten. Aanrader! Ook (en misschien wel juist) voor niet-juristen!
Annabelle 19-07-2022
Aangenaam verrast! Vlotte pen, gestructureerd verhaal. Heerlijk boek om te lezen. Ik zie uit naar je 2e boek.
Marianne 19-07-2022
Lekker vlot geschreven boek. Geeft een klein inkijkje in het Leidse studentencorps en nog een veel grotere inkijk in het leven van een pas begonnen advocaat-stagiaire aan de beroemde (beruchte?) Zuidas. Fijn boek om mee te nemen op vakantie.
Sanne 18-07-2022
Dit boek beschrijft de ervaringen van Juliëtte, stagiaire aan de Zuidas. Ze wordt betrokken bij grote zaken (die grote overeenkomsten vertonen met waargebeurde, bekende rechtszaken) en komt in bizarre situaties terecht. Enerzijds word je als lezer meegenomen in de feitelijke gebeurtenissen, anderzijds volg je de persoonlijke ontwikkeling van Juliëtte over een vrij lange periode. Waar ze zich in eerste instantie volop richt op haar carrière en meedraait in het systeem, begint ze zichzelf op een gegeven moment vragen te stellen. Vragen die ook de lezer aan het denken zetten. Ik ben echt onder de indruk van dit boek en ook van het schrijftalent van de auteur. Er waren momenten dat ik het boek niet kon wegleggen. Ik moest gewoon weten hoe het verder ging. Heerlijk! Echt een aanrader, dus!
Priya Frishert 16-07-2022
Het boek is boeiend, en pakkend geschreven waardoor het gemakkelijk wegleest. Ik ervoer het boek als een mooie mix van inzicht, menselijkheid versus ego, wijsheid en mogelijkheid. Zeer zeker een aanrader!
Hanneke vinken 20-06-2022
Een prachtig geschreven boek, veel humor ondanks het heftige proces van de hoofdpersoon. Inzichten gekoppeld aan oude wijsgeren en huidige ervaringen. Echt een aanrader
22-05-2022
Echt een aanrader! Indrukwekkend inkijkje in bijzondere wereld.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Nicolette Heijkant
ISBN / EAN
9789464374308
Prijs
 21,50
Genre
Literatuur & Romans
Taal
Nederlands
Jaar
2022
Aantal pagina’s
344

 

 

Over de auteur

Nicolette Heijkant

Nicolette Heijkant (1983) werkte na haar rechtenstudie in Leiden bij een advocatenkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Zij was betrokken bij grote en bekende zaken, zoals de aandelenlease-affaire en het faillissement van DSB Bank. Nu werkt Heijkant in de algemene praktijk met een sterke focus op strafrecht. Wekelijks heeft zij zittingen bij rechtbanken door het hele land. Haar ervaringen binnen de advocatuur hebben als inspiratie gediend bij het schrijven van deze fictieve roman.

Nicolette Heijkant


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: