Papiersoort proefpakket aanvragen

Afhankelijk van jouw boek ga je een keuze voor een soort papier maken. Hoe dik moet dit papier zijn? En welke papiersoort vind je mooi? Hoe zwaarder het papier, hoe dikker je boek en hoe meer het kost.

We snappen dat zo’n keuze lastig is.

Je wilt het liefst papier zien, voelen en vasthouden voordat je een boek laat drukken. Dat begrijpen wij als geen ander!

Speciaal voor jou, in deze fase, hebben we een proefpakket gemaakt. In dit proefpakket-boek hebben we verschillende papiersoorten verwerkt en kun je het effect van een afbeelding op een bepaald soort papier zien.

Een goed boek verdient mooi

Proefpakket aanvragen

Je kunt jouw proefpakket hieronder bestellen, wij sturen dit dan zo snel mogelijk naar je toe!

Bestel het boek met proefpakket

Veel gekozen papiersoorten

 • Papiersoort Gloss
  Gloss papier is zeer glad. Het doet denken aan het papier in glossy tijdschriften. Gloss is een vrij witte papiersoort waarop afbeeldingen goed uitkomen.
 • Papiersoort Silk
  Silk is het zusje van Gloss, alleen is de coating dan mat. Het papier glimt een stuk minder. Dat maakt het wat meer ingetogen dan Gloss. Afbeeldingen doen het prima op Silk.
 • Papiersoort HVO
  Oneerbiedig gezegd komt dit papier het dichtst in de buurt van het papier dat je thuis in je printer hebt. Prima voor tekst, maar minder geschikt voor afbeeldingen. De inkt slaat er gemakkelijk in en daardoor worden foto’s minder scherp.
 • Papiersoort G-Print
  Het mooie aan G-print is dat het qua kleur tussen wit en Biotop(geler) in zit. Het papier is gecoat en daardoor goed te gebruiken voor afbeeldingen. Het is een kwalitatief hoogwaardige en stijlvolle papiersoort.
 • Papiersoort Romandruk
  Roman is de vreemde eend in de bijt van de papiersoorten: het is heel ruw en geel en geeft een zwaar gevoel, terwijl het niet per se zwaar is. Precies zoals je het kent uit de ‘echte leesboeken’ in je kast.

Meer weten over de papiersoorten? Daarnaast is de bindwijze van je boek belangrijk? Het zijn allemaal keuzes bij het drukken en uitgeven van jouw boek waar we je graag bij helpen.

Papiersoort gekozen en klaar om te drukken

Heb jij al een keuze gemaakt welk papiersoort gebruikt moet worden voor het drukken?

Offerte aanvragen
Of wil je liever contact voor persoonlijk advies?

Freddie DrijsenNicole NijhuisEllen Rikkink