De groenteboer uit Den Haag

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

 20,56

In De groenteboer uit Den Haag beschrijft Hubert-Jan van Boxel de littekens die hij overhield aan 25 jaar juridische ‘bovenwereld’.

Auteur: Hubert-Jan van Boxel

Categorie:

Beschrijving

Auteur Hubert-Jan van Boxel
ISBN 978-94-6323-186-2
Genre Biografie
Taal Nederlands
Aantal pagina’s 239
Prijs € 20,56
Jaar 2017


De groenteboer uit Den Haag
is een autobiografie van Hubert-Jan van Boxel (1968) die het van een doorsnee Haags jochie weet te schoppen tot destijds jongste notaris van Nederland en partner bij verschillende grote advocaten- en notariskantoren. Letterlijk ziek van de heersende zucht naar macht en geld zoekt hij zijn heil buiten de grote kantoren.

Daar komt hij er al snel achter dat niet alleen de juridische dienstverlening geïnfecteerd is met verknipte ego’s, politieke spelletjes en manipulatief gedrag.

Van de straat in Den Haag via de zogenaamde bovenlaag van de samenleving maakt hij kennis met bijzondere mensen en bijzondere bedrijven. In zijn boek neemt hij de lezer onder andere mee naar zijn kennismakingen met burgemeesters, Kamerleden, ministers, de minister-president en koning Willem Alexander. Ook andere bekende (en minder bekende) personen waaronder Louis van Gaal, Roger Lips, de dochter van Hulk Hogan en Guus Meeuwis passeren de revue.

Aan de hand van vele –soms hilarische, soms schokkende- anekdotes herbeleeft hij zijn levensweg die begint met doodgewoon geluk en die via geld, ziekte en uitputting uiteindelijk weer terugkomt bij de basis.

Over de auteur
Hubert-Jan van Boxel werkte na zijn studie notarieel recht in Leiden bij diverse grote advocaten- en notariskantoren. In 1999 werd hij benoemd tot (destijds) jongste notaris van Nederland. In 2011 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Thans is Hubert-Jan zelfstandig juridisch adviseur. Hij woont samen met zijn partner in Heeze en heeft een zoon en twee dochters.

 

1 beoordeling voor De groenteboer uit Den Haag

  1. Waardering 5 uit 5

    ruth bijl (geverifieerde eigenaar)

    Een 8: heb echter ook Zo Zuid As gelezen en vroeg mij af: waarom pas na 25 jaar stoppen in plaats van 3 jaar zoals deze vrouwelijke advocaten hebben gedaan? Niettemin: Hulde voor de moed van deze schrijver!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.