Betty 15-07-2019
Wat een bizar boek over een zoektocht naar hulp en begrip in de lastige wereld van de hulpverlening. Makkelijk geschreven, maar moeilijk te verwerken. Ik heb het boek regelmatig even weg moeten leggen om de belevenissen binnen dit gezin een plekje te kunnen geven. Dank voor het mogen meekijken in het leven van jouw gezin Karin! En zo een beetje meer van autisme te begrijpen.
Irene 25-06-2019
Een prachtig boek en tevens schrijnend. Knap en open verteld waarin de liefde van ouders voor hun kind duidelijk doorklinkt. En tevens de onmacht helder is en hoeveel er nog zou moeten veranderen in onderwijs en hulpverlening. Een boek die elk mens werkzaam in hulpverlening en of onderwijs zou moeten lezen om weer te beseffen waar het om draait...kinderen, mensen, en niet om de bureaucratie.
Diny 25-06-2019
Een makkelijk toegankelijk boek. Open, kwetsbaar en indringend. Met niet aflatende energie, liefde en optimisme wordt inzicht gegeven in hoe het is om te leven met autisme en angst. En hoe moeilijk het is voor ouders, hulpverleners en de persoon die in die angst gevangen zit daar uit te breken. Een aanrader voor iedereen die met dit onderwerp te maken heeft: ouders, scholen, psychiaters en psychologen.
Tamara 19-06-2019
Een open, eerlijk boek geschreven over alle problemen die bij autisme en angst voorkomen. Het boek raakt je diep in je hart.
Karin Oomkes 19-06-2019
Dit boek laat de vele kanten van een psychisch probleem zien. De invloed die het heeft op de persoon zelf, op het gezin en de omgeving, de sociale structuren en het toekomstperspectief. Daarnaast de impact op onderwijs en hoe de hulpverlening (niet) functioneert. Hoe je als ouders vaak incompetent wordt weggezet en hoe je moet blijven vechten om gehoord en gezien te worden, serieus genomen worden. Het boek laat ook de veerkracht van ouders zien, het doorzettingsvermogen, de opoffering en de oneindige liefde voor hun kind. Het boek is fijn geschreven, leest lekker weg en kruipt onder je huid. Het laat je niet los. Ik heb het in één keer uitgelezen. Een boek dat iedereen moet lezen die te maken heeft met kinderen die niet vanzelf opgroeien: onderwijs, kinderopvang, consultatiebureau, artsen, therapeuten, psychologen, psychiaters, etc. Om begrip te krijgen voor ouders en voor het feit dat niet iedereen in een hokje past. Daarnaast ook voor mensen die familie of vrienden hebben met een kind dat niet vanzelf opgroeit. Om beter te begrijpen waar ouders doorheen gaan. En tot slot voor ouders die een kind hebben die niet vanzelf opgroeit, om te weten dat zij niet de enigen zijn. Respect voor de schrijfster dat zij zich zo bloot durft te geven en zich daarmee kwetsbaar opstelt.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Karin Scheffer
ISBN / EAN
9789463236911
Prijs
 19,95
Genre
Waargebeurd verhaal
Taal
Nederlands
Jaar
2019
Aantal pagina’s
314

Over de auteur

Ik ben Karin Scheffer, nu54 jaar. Ik ben getrouwd met Peter. Samen hebben wij drie zoons waarvan tweemet autisme. Lange tijd heb ik gewerkt als verpleegkundige in de oncologie,later als psycho-sociaal therapeut. Eerder heb ik geschreven: De gids overautisme bij kids, 80 praktische tips, uitgegeven door scrivo media.

Karin Scheffer


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: