8 beoordelingen voor Ouderenmishandeling komt in de beste families voor

 1. Maureen Kelson (geverifieerde eigenaar)

  De verhalen uit het echte leven zetten je echt aan het denken over de zorg en behoeften van ouderen in onze gemeenschap. Korte verhalen met veel kracht die je aan het denken zetten

 2. Dorien

  Het is een belangrijk onderwerp in deze samenleving die steeds meer vergrijst en waar dit item steeds vaker voor zou kunnen komen. Heel prettig leesbaar opgeschreven, het nodigt uit om in 1 keer uit te lezen!

 3. Elise Pijpe-van Rijn

  Heel duidelijk komt naar voren dat de auteur van dit boek de verschillende en afwisselende casussen die zij beschrijft zelf heeft begeleid.
  Hier schrijft iemand met gevoel en de ambitie om deze ernstige misstanden uit de wereld te helpen.
  een echte aanrader.

 4. Anke Velders

  Vanmorgen in 1 ruk uitgelezen, het boek van Hetty Termeer, ‘Ouderenmishandeling komt in de beste families voor’. Indrukwekkend, confronterend, bevestigend, verdrietig… Situaties die je zelf in je omgeving ziet plaatsvinden en altijd al wat van heb gevonden, nu bevestigd. Ik kan iedereen aanraden dit boek te lezen, het geeft zo een goed beeld van welke omstandigheden onder deze titel geschaard kunnen worden.

 5. Anneke Kaspers

  Een boek met heldere en duidelijke verhalen. Schrijnend, dat er zoveel misstanden in onze maatschappij zijn. Uit het boek blijkt duidelijk de betrokkenheid van de schrijfster bij dit onderwerp. Goed dat het op de kaart is gezet.

 6. T. Reinders

  Zo’n moeilijk onderwerp bespreekbaar maken. Ga daar maar aanstaan. Hetty Termeer heeft het lef. In dit boek tekent zij een diversiteit aan situaties op die in ieders nabije omgeving voor kunnen komen. En beschrijft zij hoe zij gedurende haar loopbaan in de zorg op diverse manieren heeft getracht tot oplossingen te komen. De waargebeurde verhalen dragen bij aan een groter bewustzijn bij een ieder, dat oudermishandeling verschillende gedaantes kent en in de beste families kan voorkomen. Maar bovenal, dat dat voorkomen moet worden.

 7. René

  Een makkelijk leesbaar boek met een moeilijk bespreekbaar onderwerp, geschreven met empathie en uit eigen persoonlijke ervaring, voldoende dichtbij en toch met gepaste afstand. Knap werk. Confronterend, maar bewustmakend voor vele collega zorgverleners, en hopelijk niet alleen voor hen. Een kritische beschouwing van eerdere literatuur over dit onderwerp was wenselijk, maar die is er helaas nog nauwelijks… Hetzelfde geldt voor het gemis aan een samenvatting met aanbevelingen en tips, maar dat is vooral gebaseerd op mijn gekleurde bril als arts, en dus de behoefte om iets positiefs te willen doen, hulp te bieden. Blijft staan dat met dit indringend schrijven van Hetty een belangrijke stap in die richting is gezet via een betere bewustwording van het zo vaak voorkomen van ouderenmishandeling, in meerdere vormen en in alle geledingen van onze maatschappij.

 8. Francien

  makkelijk te lezen boek, heldere voorbeelden wat maar een conclusie mogelijk maakt: ouderenmishandeling komt inderdaad in de beste families voor.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omschrijving

Auteur
Hetty Termeer
ISBN / EAN
9789463237468
Prijs
 14,95
Genre
Studieboeken
Waargebeurd verhaal
Taal
Nederlands
Jaar
2019
Aantal pagina’s
84

Over de auteur

Hetty Termeer (1953) was jarenlang werkzaam in de wijkverpleging, en door middel van een vervolgopleiding gespecialiseerd in ouderenzorg. Zij werkte mee aan onderzoek in Rivierenland en diverse publicaties over ouderenmishandeling. Tussendoor is zij een aantal jaren docent verpleegkunde en docent zorg en welzijn geweest. Maar haar hart lag toch bij de wijkverpleging, in het bijzonder bij oudere afhankelijke mensen, en zo keerde zij erin terug. Richting haar pensionering heeft Hetty haar meest memorabele praktijk- en persoonlijke ervaringen met ouderenmishandeling in verhaalvorm geschreven. Beginnend met haar vroegste ervaring bij haar oma thuis…

Hetty is beschikbaar voor het geven van lezingen en bijscholingen.
Over alle vormen van ouderenmishandeling en/of het ziektebeeld dementie.
Hoe hiermee om te gaan, direct praktisch- én oplossingsgericht!

Hetty Termeer

Hetty Termeer

Meer over de auteur »

Klantenservice

Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: