Twan van Veggel 28-05-2022
Een boeiend boek. Ik heb het in één weekend uitgelezen. Mary, de hoofdpersoon, wordt na het overlijden van haar vader door haar moeder mee terug naar Nederland genomen. Weg van haar luxe leventje in een warm land en weg van haar vrienden naar het koude arme naoorlogse Nederland. Ze heeft het niet in zich om tegen de wil van haar moeder terug te gaan en blijft zich haar leven lang ontheemd voelen. Parallel aan de verhaallijn neemt de schrijver je mee door de geschiedenis van de twee werelden enerzijds Argentinië en anderzijds Eindhoven. Een aanrader.
Jacqueline 08-04-2022
Een prachtig boek! De auteur heeft op beeldende wijze het levensverhaal van een meisje naar vrouw en moeder beschreven. Mooie persoons- en situatie-uitwerking en een interessante verhaallijn. Geloofwaardig, intens en herkenbaar, ook door de beschrijving van zowel Argentinië en Nederland in die tijd.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Kees de Jong
ISBN / EAN
9789464373905
Prijs
 24,90
Genre
Literatuur & Romans
Taal
Nederlands
Jaar
2022
Aantal pagina’s
428

Over de auteur

Als je ouder bent, ik ben nu 68 jaar, ga je terugkijken naar je leven. Ik vraag me af welke dingen invloed hebben gehad. Wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Kijkend naar mijn jeugd ben ik beschermend opgevoed in een traditioneel religieus gezin. Over persoonlijke problemen en gevoelens werd thuis niet gesproken. Mijn twee zussen en ik zagen wat er gebeurde met mijn moeder. Haar met tijden depressief gedrag en haar drankmisbruik werden stilgezwegen. Mijn vader keek dan telkens weg. Het vertrouwen, de geborgenheid, die je mag en moet verwachten van je ouders was er niet meer. Mijn ouders handelden vanuit hun eigen perceptie en verplaatsten zich niet in de kinderen, en vroegen zich niet af tot welke gevoelens dit bij hen leidden. Daarbij drukte mijn moeder een negatieve stempel.
Uiteindelijk vlucht ik het huis uit. Later, na het overlijden van mijn moeder, kan ik met afstand naar haar terugkijken. Objectief en los van emoties. Welke omstandigheden hebben háár beïnvloed? Hoe kan haar gedrag en denken worden verklaard? Hoe heeft het zover kunnen komen. Het fascineerde mij dat te onderzoeken. Want zij had een bijzonder leven. Mijn onderzoek heeft geleid tot het verhaal dat ik heb geschreven. De puzzelstukjes vielen op hun plaats. Al schrijvend projecteerde ik haar leven ook op dat van mij. Natuurlijk zijn er gelijkenissen. Gelukkig ben ik mij bewust van het antivoorbeeld, dat wat mijn moeder helaas niet is gelukt. Mijn bewustzijn en optimisme spelen daarbij een grote rol. Ik leid een gelukkig en tevreden leven. Dankbaar voor de mooie mensen en dingen om mij heen.

Kees de Jong


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: