Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vliegramp Tenerife – de Spaanse Aantijging Weerlegd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Harry Kuiper
ISBN / EAN
9789464021820
Prijs
 27,95
Genre
Geschiedenis & Politiek
Waargebeurd verhaal
Taal
Nederlands
Jaar
2020
Aantal pagina’s
393

Over de auteur

Harry Kuiper (Arnhem sep. 1939), journalist, publiceert sinds 1962. Hij produceerde, vertaalde en schreef een aantal boeken. Van 1951 tot 1975 woonde hij in Amsterdam. Hij werkte vanaf 1968 bij de NRC (Rotterdam, red. binnenland), 1970 de Gemeenschappelijke Pers Dienst (red. Amsterdam), vanaf 1972 in Den Haag als parlementair (Verkeer & Waterstaat, Economische Zaken, Justitie, Buitenlandse Zaken) en algemeen verslaggever. Het departementale werk omvatte nieuws, interviews en reportages met bewindslieden en ambtenaren. De GPD was een redactionele samenwerking van plm. 16 regionale dagbladen in NL en België. Voor algemene verslaggeving reisde Kuiper over en om de wereld.

Hij schreef over alle vormen van verkeer, vervoer en waterstaat, bouw en gebruik van transportmiddelen, luchtvaartpolitiek, civiele en mil. luchtvaart, over ongeregeldheden – zoals de woest verlopen kroning van Beatrix in 1980 – ook in Parijs en Washington DC, Northrop- en Lockheedaffaires, WO-2, militaire aspecten, vliegdekschip USS Nimitz, een B-52 bommenwerper, roll-out van de eerste F-16s in Texas en Schiphol. Hij was de enige NL’er op de openingsvlucht van de Concorde Londen-New York, nov. 1977, en met Mach 2,1 veruit de snelste verslaggever van de krant. Journalistiek dieptepunt als menselijke beleving was de vliegramp op Tenerife. Midden jaren ‘80 was Kuiper ook NL-correspondent (‘stringer’) van The Wall Street Journal.

Kuiper was toesprakenschrijver van een staatssecretaris van Economische Zaken (mkb) en schreef daarna ruim een jaar zelfstandig (Intermediair, vakbladen van Misset). Hij werd docent, zij-instromer, op het mbo-Albeda College in Rotterdam met vijf vakken. Ook aan éen gedetineerde, die voor deze vakken slaagde. Zijn biografie van aartshertog Franz Ferdinand (2011) bleek de eerste in het Nederlands. Hij was in vrije tijd kastelein, bestuurslid van de Ver. tot Behoud van het IJsselmeer en 10 jaar van de Ned. Ver. van Lucht- en Ruimtevaartpublicisten.

Harry Kuiper


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: