Je wilt zelf een boek maken, dan ben je welkom bij BoekenGilde! Wij ondersteunen bij het uitgeven in eigen beheer oftewel Selfpublishing. Jij hebt de optimale controle en invloed op het eindproduct. Op deze pagina vertellen we je meer over het maken van boek.
Start met het maken van je eigen boek
Voordat je begint aan het maken van je boek, moet je voor jezelf helder hebben wat voor soort boek je wilt schrijven. Ga vervolgens aan de slag volgens de zes stappen die die wij behandelen in het stappenplan boek schrijven.
Download ook direct ons gratis e-book waarin staat omschreven hoe jij jouw eigen boek schrijft én uitgeeft!
Je boek laten maken: op zoek naar professionals
Klaar met schrijven? Gefeliciteerd! Je verhaal is af. Maar je boek nog niet. In deze fase ga je op zoek naar professionals die jou kunnen helpen om van jouw manuscript een boek te maken. Daarvoor bewandel je drie stappen, namelijk: de redactie en correctie, de opmaak, het drukken van je boek.
De redactie en correctie van je eigen boek
Zodra je zelf een boek gaat maken, dan wil je het best mogelijke product afleveren. Niets is vervelender dan een boek lezen dat vol staat met spelfouten en onhandige zinsconstructies.
Ga dus op zoek naar iemand die jouw manuscript wilt corrigeren.
Belangrijk daarbij is dat je mensen vraagt die in staat zijn om zowel met een kritische als met een liefdevolle blik naar jouw werk kijken. BoekenGilde helpt je graag met de correctie en redactie. We willen samen met jou een boek maken waar we allemaal trots op kunnen zijn.
Boek maken: de opmaak
Je hebt je verhaal volledig op taalfouten laten controleren en je bent toe aan de volgende stap: het opmaken van jouw boek.
Belangrijk, want het resultaat bepaalt uiteindelijk de indruk die je boek wekt.
Kies het beste beeld voor jouw doel. Beelden moeten iets toevoegen aan je boek, niet ervan afleiden. Zorg daarom voor beelden met dezelfde uitstraling qua kleurgebruik, stijl en sfeer.
Voor het opmaken van het binnenwerk is het belangrijk om vanaf het begin een goede opzet te gebruiken. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste marges, witruimtes , en een passende typografie. Maar denk ook goed na over de boekomslag.
Vind je dit lastig? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.
Zelf een boek maken: het drukwerk
Een eigen boek maken kun je niet alleen. Je moet het een en ander uitbesteden waaronder het drukwerk.
Tenminste – als je geen drukpers in de schuur hebt staan ;-).
Voor het drukken van je boek moet je ook nog een flink aantal afwegingen maken. Namelijk de bindwijze, papiersoort en oplage.
De twee meest voorkomende bindwijzen bij het maken van boeken zijn lijmen en innaaien.
De ene papiersoort kost per vel meer dan de andere. Dit heeft te maken met de dikte en de kwaliteit van het papier. De goedkoopste kwaliteitspapiersoorten zijn 100grams G-print en het iets dunnere 90 grams HVO. Dure papiersoorten zijn bijvoorbeeld 250 grams Silk en 90 grams Romandruk.
En hoe bepaal je nou hoeveel boeken je gaat maken?
Dit is afhankelijk van het doel van je boek. Wil je jouw boek tot een commercieel succes maken of is je boek geschreven voor een afgebakend publiek?
Het is handig om te weten dat je bij ons al vanaf 10 exemplaren een boek kunt laten maken.
Maak een boek bij een drukker die bij je past
Niet iedere drukker heeft ervaring in het maken van boeken. In tegenstelling tot het drukken van bijvoorbeeld flyers, gaat het drukken van een boek om veel meer dan alleen inkt op papier zetten.
Maar hoe kies je dan de juiste drukkerij? Wij schreven er een blog over: Hoe kies ik de juiste drukkerij voor mijn boek?
Een eigen boek maken dat doe je niet zómaar! Er komt veel bij kijken. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid te werk gaat, je de juiste personen inschakelt en je vooral heel erg geniet van dit proces. Want je maakt van jouw manuscript nu een écht, fysiek boek!
En weet je wat?
Wij helpen je er graag mee, want dat is wat we het allerleukste vinden. Neem contact met ons op, samen maken we een boek om trots op te zijn!
Contact opnemen