Een boek uitgeven in eigen beheer

Wil je een boek uitgeven in eigen beheer? Dan heb je een paar belangrijke keuzes te maken. De eerste keuze bij het boek in eigen beheer uitgeven is: wil je het boek zelf verkopen of via boekhandelaren? Via boekhandelaren heeft als voordeel dat je geen gedoe hebt met het verpakken en versturen van je boek. Of met klanten die niet betalen. Aan de andere kant: boekhandelaren vragen geld voor het verkopen van je boek (soms tot 50 procent van de verkoopprijs). Bovendien moet je boekhandelaren natuurlijk nog bereid vinden om jouw boek te verkopen. Ook dat kost tijd. Kies je voor de boekhandelaar? Dan heb je een aansluitnummer voor ISBN en een ISBN nodig. Ook is een streepjescode soms verplicht. Wij kunnen dit voor je regelen.

Je eigen boek verkopen

Behalve een boek in eigen beheer uitgeven, kun je het natuurlijk ook in eigen beheer verkopen. Realiseer je dan wel dat je jezelf extra werk op de hals haalt. Je moet zelf bekendheid aan je boek geven, misschien een website bouwen en je hebt een grotere administratie. Let daarbij trouwens goed op het btw-tarief dat voor jouw boek geldt. Het voordeel van een boek uitgeven in eigen beheer én verkopen is dat je niet hoeft te onderhandelen met externe partijen en je hebt geen ISBN nodig. Zeg je: ik vind het leuk om een aantal boeken te verkopen, maar dat hoeven er geen honderden te zijn, dan is zelf verkopen de beste optie. Vraag hier een offerte aan voor het laten drukken van je boek.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.