Ineke Schotanus 22-10-2021
Wat een heerlijk boek, de creativiteit in de tekst en de prachtige platen doen je lees - en kijk papillen smullen. Als moeder en oma ga je dan natuurlijk ook voorlezen en genieten met kinderen en kleinkinderen! Super origineel boek, mooie uitvoering, prachtige harde kaft. Driedubbele aanrader!
Hanneke Tinor-Centi 14-06-2021
De barones von Habeniks De barones von Habeniks gaat vaak op reis. Ze heeft niks en gaat toch overal naar toe. Waar doet zij het toch van? Haar trouwe hondje tante Sjaantje gaat ook altijd mee. Onderweg komen ze de leukste mensen tegen, zoals de museumfotograaf en belanden ze in allerlei bijzondere situaties. De barones von Habeniks is een verukkelijk prenten- voorleesboek voor alle kinderen; groot en klein. Het bevat teksten op rijm van auteur José Bosma en illustraties van Angelique Boezer-van Noordennen. De teksten zijn amusant, op rijm en toveren ongetwijfeld, bij kinderen én volwassenen die het kind in zichzelf weer even bovenhalen, een brede glimlach op het gezicht. “In de tuin van de barones staat een hele dikke boom. Alle dromen van de wereld hangen in de dikke takken, ja, in de aller-dikste takken. En wanneer je op je tenen staat, kun je ze zomaar pakken.” Alleen de barones von Habeniks zelf al. Ze spreekt tot de verbeelding met haar gezellige postuur, haar levenslust en humor. Maar ook tante Sjaantje, het hondje van de barones is een verrukking. De twee maken, met eenvoudige middelen, werkelijk van elke dag een feestje. De barones is een ware levenskunstenaar waar menigeen een voorbeeld aan zou moeten nemen, wat zou de wereld er dan anders uitzien! De perspectiefwisseling die Bosma in haar teksten heeft gelegd is leuk, dan weer is de barones zelf aan het woord, dan weer ‘de verteller’. Het is zeker geen belerend boek, maar het kent toch één belangrijke, allesomvattende les: je hebt niet veel nodig om van elke dag een feestje te maken! Nieuwsgierig geworden naar de avonturen van barones von Habeniks en tantje Sjaantje? Haal dit boek dan snel in huis en geniet. Het mag overigens niet onvermeld blijven dat een deel van de opbrengst van dit boek door de auteur wordt gedoneerd aan het Ronald McDonaldshuis ‘Emma’ in Amsterdam. Over de auteur José Bosma komt oorspronkelijk uit Amsterdam en woont tegenwoordig in Bussum. Zij omschrijft zichzelf als een veelzijdige duizendpoot. Bosma schrijft, schildert en fotografeert met passie. Elke dag wordt zij geraakt door alles wat er om haar heen gebeurt. Soms uit zich dat in een schilderij of tekening, maar steeds vaker in verhalen. Eerder schreef zij het indrukwekkende Leven vanuit verzet. Uitvoering Uitgever Boekengilde ISBN: 9789464028737 Hardcover, 48 pagina’s Over Hanneke Tinor-Centi Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/
Renate 08-06-2021
Wat een heerlijk boek. Ik werd er helemaal vrolijk van! De paarse kleur spreekt al erg aan. De rijmpjes, de tekeningen en foto's zijn echt geweldig. Ik heb geen kinderen of kleinkinderen, maar dit boek is een feestje voor jong en oud! Mijn complimenten José.
Marlin 31-05-2021
De Barones von Habeniks, gelezen en goedgekeurd. Een fantasierijk boek dat tijdens het voorlezen aan een jong kind, een vrolijk gezichtje tevoorschijn brengt! Het leest vlot, is grappig en je hoopt dat er stiekem een ‘ Barones von Habeniks’ tussen je vriendenkring rondhuppelt. De omslag van het boek is aanlokkelijk door de lila-paarse kleur, past perfect bij de nieuwsgierigen onder ons. De tekening van Mevrouwtje Barones von Habeniks is zo lollig dat je wilt weten wat ze allemaal te vertellen heeft en haar avonturen die ze samen met haar hondje tante Sjaantje heeft beleefd. Door de prachtige illustraties krijg je als lezer het idee-verbeelding alsof je het zelf hebt meegemaakt. De vraag van mijn kleinkind, Miley, of zij later ook zo een Mevrouwtje gaat worden, kon ik enkel beantwoorden met – ik hoop het van harte … De avonturen van Barones von Habeniks brengen vele vragen naar boven bij een 5-jarige kleuter. Het vergt van de voorlezer dan ook uitleg te geven op een fantasierijke manier wat het voorleesmoment nog spannender maakt! Het boek voorlezen is dan ook een leerrijke reis op zich en zorgt voor een heerlijke droom van je kind en natuurlijk ook voor jezelf! De wijsheid dat dit boek ons meegeeft is – een mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn!
Wil Resseler 29-05-2021
Wat een leuk ,en mooi boek.Ik ben 82 jaar,en ik denk ,dat mijn achterklein kinderen er graag uit voor gelezen willen worden. José,het ziet er schitterend uit.
Fenny 25-05-2021
Zo naar uitgekeken, het boek is er. De Barones von Habeniks is nu overal te koop. Jose, zo bijzonder dat je je droom hebt kunnen waarmaken door dit mooie kinderboek met prachtige illustraties is geschreven door jou. Het is echt genieten en een aanrader
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Stichting J.A.Producties
ISBN / EAN
9789464028737
Prijs
 20,00
Genre
Kinderboeken
Taal
Nederlands
Jaar
2021
Aantal pagina’s
48

Over de auteur

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is José Bosma.
Ik ben geboren in 1950 in het hart van Amsterdam op een prachtige gracht in de Jordaan. Schrijven is een van mijn passies. Ik probeer in mijn schrijfproces steeds mijn grenzen te verleggen. En heb dan ook een uitgebreid genre. In 2018 kwam mijn eerste boek uit. Een biografie over mijn jeugd en jonge jaren met als titel ‘Leven vanuit verzet.’ Er volgde een tweede boek, dat werd een kinderprentenboek dat de titel kreeg ‘de barones von Habeniks.’ Dit grappige voorlees boek kwam uit in 2021. Na een bijzondere samenwerking met een natuurfotograaf ontstond het derde boek Met prachtige foto ’s van zijn hand en teksten van mij. Een cadeau koffietafelboek om open te lagen liggen en van te genieten en even in ‘Verstilling’ te gaan. Dit boek kwam in 2022 uit. Inmiddels zijn alle boeken ondergebracht in een stichting zonder winstbejag, maar wel met de bedoeling om in eigen beheer te kunnen blijven uitgeven.
www.stichtingjaproducties.nl

Het vierde boek is een bundel vol van anekdotes en verhalen samengesteld uit blogs die ik tien jaar lang schreef ‘Ter lering ende Vermaeck.’ Weer komt een droom uit en gaat deze in samenwerking met het BoekenGilde in vervulling en ik ben nog lang niet uitgeschreven.
Was getekend, José Bosma

Stichting J.A.Producties


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: