Ineke Schotanus 29-09-2023
Ter lering ende Vermaeck van José Bosma. De prachtige kaft roept je al om het boek op te pakken, je nieuwsgierigheid wordt gewekt.. Dan duik je erin en José neemt je min of meer bij de hand, schenkt koffie in en begint te vertellen. Zo vóélt het althans.. Je leest een verhaal en pinkt een traantje weg. Bij een ander verhaal lig je dubbel van het lachen, of er komt een brede glimlach op je gezicht van herkenning. Nóg meer herkenning bij de bijzondere ‘rampen Annie’ verhalen. Geef het toe! Je kunt nu om jezelf lachen, want in een ieder huist wel een rampen Annie! José beschrijft al haar kleine en grote avonturen op onnavolgbare wijze en met een grote dosis Amsterdamse humor. Een dikke aanrader dit boek, ik heb er enorm van genoten!
Harmke Roestenburg 27-07-2023
Ter Lering ende Vermaeck Een zeer “vermaeckelijk” en inspirerend blogboek voor dames op leeftijd, zoals José Bosma ze gekscherend noemt. Wie denkt dat oud zijn saai is, moet dit boek zeker lezen, want José laat zich de kaas niet van het brood eten en stelt alles in het werk om van elke dag een feestje te maken. Haar onverwoestbare positieve instelling komt hier goed van pas, net al de nodige zelfspot. Als ze het weer eens te bont heeft gemaakt en er van alles mis is gegaan, vertelt ze dit met verve en vaak helpt haar “alter ego” Rampen Annie om het nog net iets beeldender te maken. José is opgegroeid in de Amsterdamse Jordaan en dat is een goede kweekgrond geweest voor haar vocabulaire en “gebektheid”. Helemaal los gaat ze samen met vrienden die ze nog steeds koestert uit die tijd. Vrienden spelen sowieso een grote rol in haar leven en dus ook in haar blogs. Samen op een terras zitten of shoppen zijn haar favoriete geluksmomenten. Maar denk niet dat ze alles maar goed vindt. Haar kritiek stopt ze niet onder stoelen of banken. En wie iets afspreekt kan zich daar maar beter aan houden, want ze rust niet voor ze krijgt waar ze recht op heeft. Een pittige dame dus, die midden in het leven staat en daaruit haalt wat erin zit.
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Stichting J.A.Producties
ISBN / EAN
9789464379594
Prijs
 22,50
Genre
verhalenbundel
Taal
Nederlands
Jaar
2023
Aantal pagina’s
250

‘Ter lering ende Vermaeck’  door José Bosma

Doorleefde verhalen, opgetekend om door te geven…Dit boek is zo’n verzameling verhalen. Bijeen gebracht en gebundeld vertellen deze verhalen en verhaaltjes over de dagelijkse besognes van een doodgewone in de Amsterdamse Jordaan geboren schrijfster. Met flair diept zij vanuit haar jarenlange ervaringen en belevenissen. Opgetekende wijsheden en onwijsheden, diepte en hoogtepunten uit het leven van alledag. Vaak verrassend en soms irritant maar altijd heel herkenbaar. Luchthartige vertellingen, een enkele keer verdrietig of emotioneel. Veelal doorspekt met de bekende Amsterdamse nuchterheid. Uiteraard gerelativeerd met een gezonde dosis humor. Aangevuld met een héél klein vleugje vilein zijn deze verhalen ‘Balsem voor de ziel. ’Wanneer het leven, om wat voor reden dan ook, even heel zwaar voelt, tillen deze vertellingen de lezer een beetje boven de zwaartekracht uit. Deze verhalen toveren een lach op het gezicht, soms een frons en misschien ook wel iets van herkenning want zelfs in ons leed staan wij nooit alleen.

Over de auteur

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is José Bosma.
Ik ben geboren in 1950 in het hart van Amsterdam op een prachtige gracht in de Jordaan. Schrijven is een van mijn passies. Ik probeer in mijn schrijfproces steeds mijn grenzen te verleggen. En heb dan ook een uitgebreid genre. In 2018 kwam mijn eerste boek uit. Een biografie over mijn jeugd en jonge jaren met als titel ‘Leven vanuit verzet.’ Er volgde een tweede boek, dat werd een kinderprentenboek dat de titel kreeg ‘de barones von Habeniks.’ Dit grappige voorlees boek kwam uit in 2021. Na een bijzondere samenwerking met een natuurfotograaf ontstond het derde boek Met prachtige foto ’s van zijn hand en teksten van mij. Een cadeau koffietafelboek om open te lagen liggen en van te genieten en even in ‘Verstilling’ te gaan. Dit boek kwam in 2022 uit. Inmiddels zijn alle boeken ondergebracht in een stichting zonder winstbejag, maar wel met de bedoeling om in eigen beheer te kunnen blijven uitgeven.
www.stichtingjaproducties.nl

Het vierde boek is een bundel vol van anekdotes en verhalen samengesteld uit blogs die ik tien jaar lang schreef ‘Ter lering ende Vermaeck.’ Weer komt een droom uit en gaat deze in samenwerking met het BoekenGilde in vervulling en ik ben nog lang niet uitgeschreven.
Was getekend, José Bosma

Stichting J.A.Producties


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: