Wil je een boek uitgeven via een uitgeverij?

Veel mensen willen een boek uitgeven via een uitgeverij. De eerste stap is dan een uitgever zoeken. De handigste manier is om weer terug te gaan naar het begin: wel soort boek heb je geschreven? Zoek vervolgens een uitgeverij die gespecialiseerd is in dit genre. Lemniscaat is bijvoorbeeld een bekende uitgeverij voor kinderen. Zo zijn er ook uitgeverijen voor beginnende schrijvers. De beste plek om je zoektocht te starten, is in de (online) bibliotheek of boekhandel. Kijk welke boeken daar verkocht worden in jouw genre en noteer welke uitgeverijen daar bij horen.

Je kunt kiezen voor een online uitgeverij

Zonder negatief te willen doen: een boek uitgeven bij een uitgeverij is moeilijk. Daarom schieten online uitgeverijen als paddestoelen uit de grond. Kijk wel goed met wat voor boeken uitgever je van doen hebt. Is het echt een uitgeverij? En nemen ze echt alles uit handen: van het betalen van een voorschot tot de publiciteit en distributie? Twijfel je? Dan is het een goede optie om je boek uit te geven in eigen beheer. Je hebt dan zelf de regie en loopt geen onnodig risico. Wij helpen je er graag bij. Wij bij BoekenGilde begeleiden je één op één als je zelf je boek wilt uitgeven. Je weet ons te vinden met vragen.
 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.