Een biografie schrijven met een voorbeeld

Een biografie maken, is voor veel mensen een goed voornemen of zelfs een droom. Je geeft je levensverhaal – en misschien ook dat van je ouders en grootouders – door aan de volgende generaties. Eerlijk is eerlijk: het is wel even werk. Dat komt doordat je erg dicht op je eigen geschiedenis zit. Het handigst is om eerst een korte biografie te schrijven. Je weet zeker dat je het afkrijgt en uitbreiden kan altijd nog. Kies bijvoorbeeld voor vijf hoofdstukken van twee pagina’s: steeds over een stad waar je gewoond hebt. Vertel aan de hand daarvan over je familie, je werk of andere belangrijke dingen. Lees ter inspiratie voor het schrijven van je biografie een voorbeeld zoals: ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer of ‘Carmiggelt’ door Henk van Gelder.

Of je biografie laten schrijven

Je kunt er ook voor kiezen om je biografie te laten schrijven. Wel goed om een biograaf te kiezen die zijn vak verstaat. Er zijn gespecialiseerde tekstschrijvers, maar je zou ook kunnen kiezen voor een journalist wiens schrijfstijl je aanstaat.

Biografie

Is het dan nog wel mijn biografie? kun je je afvragen. Het antwoord: jazeker! Een goede biograaf stelt je precies de juiste vragen, waardoor je verhaal rijker wordt. Een ander voordeel is dat het sneller gaat. Meestal is het een kwestie van twee afspraken van een uur of twee, daarna een maand voor de journalist om je biografie te schrijven en je kunt hem al laten drukken! Wil je overleggen over het drukken van je biografie? Neem dan gerust contact met ons op! 

Wil je weten wat het kost om je eigen biografie te laten drukken? Vraag een offerte aan.

 

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.