Verhaaltjes voor het slapengaan, daar begint het kinderboeken maken meestal mee. Annie M.G. Schmidt bedacht Jip en Janneke voor haar zoontje Flip. Ze schreef de verhaaltjes op in de krant en pas later vond ze voor haar kinderboeken een uitgeverij. Is jouw droom een kinderboek uitgeven?
Begin dan bij het begin: lees je verhalen voor aan kinderen.
Op die manier merk je meteen of je idee aanslaat. Je hebt met kinderen een kritisch publiek, ze doen nooit alsof ze het leuk vinden. Hangen je kleine luisteraars aan je lippen? Dan wordt het tijd om je eigen kinderboek compleet te maken.
Kinderboek maken en uitgeven
Een kinderboek uitgeven is eigenlijk heel gemakkelijk. Tenminste: als je het zelf doet. Een kinderboek uitgeverij vinden voor jouw boek kan wel, maar de kans dat het lukt, is minder groot. Logisch ook, want er worden elke dag honderden boeken aangeboden. Zelf een kinderboek maken, is daarom een goed idee.
Klaar om je kinderboek uit te geven? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragenWaar moet je aan denken?
- Zorg voor duidelijke zinnen die niet te lang zijn;
- Het verhaal moet een logisch verloop hebben;
- Het verhaal moet in de juiste tijd geschreven zijn;
Papierkeuze
Ben je benieuwd naar wat een bepaalde papierkeuze voor je boek kan doen? Bestel dan ons proefpakket, waarin jij de papiersoort kies om je kinderboek op te drukken. Want papier moet je zien én voelen!
Proefpakket bestellenIllustraties
Een kinderboek vraagt om mooie illustraties en/of tekeningen. Er zijn hierin vier categorieën te onderscheiden: grafische technieken, tekentechnieken, schildertechnieken en digitale technieken. Uiteraard kun je ook verschillende technieken door elkaar gebruiken. Belangrijk is dat je jouw tekeningen kunt digitaliseren.
Kinderboek schrijven: gouden tip!
De gouden tip voor het schrijven van een kinderboek?
Zorg ervoor dat elk hoofdstuk in het kinderboek een kort verhaaltje op zich is.
Kinderen kunnen zich nog niet zo lang concentreren of meerdere hoofdstukken achter elkaar lezen of aanhoren (als het voorgelezen wordt). Ook kunnen ze niet altijd even goed onthouden waar het verhaal in het boek de vorige keer is opgehouden. Door ieder hoofdstuk ‘af te ronden’, blijft het boek de kinderen boeien. Bovendien is het voor jezelf gemakkelijker om steeds een afgerond verhaal te maken.
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je kinderboek? Volg dan onze schrijfmodules. Je kunt zelf kiezen van welk onderdeel in het proces je meer wilt weten.
Meer over de schrijfmodules