Kinderboeken schrijven, doe je zo

Verhaaltjes voor het slapengaan, daar begint het kinderboeken maken meestal mee. Annie M.G. Schmidt bedacht Jip en Janneke voor haar zoontje Flip. Ze schreef de verhaaltjes op in de krant en pas later vond ze voor haar kinderboeken een uitgeverij. Is jouw droom een kinderboek uitgeven? Begin dan bij het begin: lees je verhalen voor aan kinderen. Op die manier merk je meteen of je idee aanslaat. Je hebt met kinderen een kritisch publiek, ze doen nooit alsof ze het leuk vinden. Hangen je kleine luisteraars aan je lippen? Dan wordt het tijd om je eigen kinderboek compleet te maken.

Kinderboek maken en uitgeven

Een kinderboek uitgeven is eigenlijk heel gemakkelijk. Tenminste: als je het zelf doet. Een kinderboek uitgeverij vinden voor jouw boek kan wel, maar de kans dat het lukt, is minder groot. Logisch ook, want er worden elke dag honderden boeken aangeboden. Zelf een kinderboek maken, is daarom een goed idee.

Kinderboek schrijven: gouden tip!

De gouden tip voor het schrijven van een kinderboek? Zorg ervoor dat elk hoofdstuk in het kinderboek een kort verhaaltje op zich is. Kinderen kunnen zich nog niet zo lang concentreren of meerdere hoofdstukken achter elkaar lezen of aanhoren (als het voorgelezen wordt). Ook kunnen ze niet altijd even goed onthouden waar het verhaal in het boek de vorige keer is opgehouden. Door ieder hoofdstuk ‘af te ronden’, blijft het boek de kinderen boeien. Bovendien is het voor jezelf gemakkelijker om steeds een afgerond verhaal te maken.

Weten hoe jouw boek eruit kan zien? Bestel dan ons proefpakket. En wil je weten wat het kost om je eigen kinderboek te laten drukken? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.