Kookboek maken in drie stappen

Word jij de nieuwe Jamie Oliver of ga je liever een kookboek schrijven met gerechten uit grootmoeders tijd? Wij geven je graag tips om jouw eigen kookboek tot een succes te maken. De eerste stap is het verzinnen van een thema. Snelle lunchgerechten, feestelijke diners, koken met kliekjes: jij bepaalt zelf welk kookboekje je gaat maken. Vervolgens verdeel je al je gerechten op een logische manier. Bijvoorbeeld gerechten op tijd: minder dan een kwartier, een half uur of een uur. Zo zorg je dat mensen je kookboek ook echt kunnen gebruiken. Zeker als je ook nog praktische informatie toevoegt: calorieën, prijs, wijnadvies, wat je maar leuk vindt.

KookboekKookboek5

Kookboek uitgeven? Eerst testen!

Misschien wil je het liefste meteen je kookboek uitgeven. Maar zelf een kookboek schrijven, betekent ook: zelf controleren of het allemaal wel klopt. Het is slim om eerst een testrondje te maken. Vraag vrienden of bekenden of ze een paar gerechten willen koken. Grote kans dat ze nog kleine verbeterpunten vinden: een ingrediënt dat niet in de lijst staat, maar wel in de beschrijving, een hoeveelheid die mist, de temperatuur die ontbreekt bij de oven. Door die dingen te verbeteren, maak je een boek waar je met grote trotse letters op kunt zetten: Mijn Kookboek! Wil je weten wat het kost om je eigen kookboek te laten drukken? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

 

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.