1 beoordeling voor Ik zal jouw clown wel zijn

  1. Jos

    Het is een prachtig document geworden!
    Heel speciaal zo met de facebookreacties en de mooie toevoeging uit Rosa’s boekje

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beschrijving

 

Jaar 2016
ISBN 978-94-6323-038-4
Genre Biografie boek
Taal NL
Aantal pagina’s 188
Prijs € 17,43

“Ik ben Rosa, 37 jaar oud, woon samen met Robin en onze drie honden Djago, Nova en Ricky. Begin 2015 kreeg ik voor het eerst in mijn leven longontsteking. Na een simpel antibioticakuurtje leek ik daar mooi vanaf te zijn! In september 2015 kreeg ik dezelfde klachten, en na geconcludeerd te hebben dat de simpele antibiotica niet aansloeg, kreeg ik een iets zwaardere variant. Die sloeg een beetje aan en wij gingen ‘gewoon’ op vakantie. Na drie dagen moest ik toegeven dat mijn lijf niet meer kon, reed Robin me terug naar Nederland en belandden we via de huisarts bij de spoedeisende hulp. Een opname van acht dagen en evenveel onderzoeken volgde. Er werd gesproken over een ‘duivenmelkerslong’, een auto-immuun-aandoening en ‘alles behalve een klassiek beeld’. Ik mocht na die acht dagen de uitslag thuis afwachten. 1 oktober 2015 was daar een donderslag bij heldere hemel: Longkanker fase vier. Op deze blog neem ik je mee in alles wat na die uitslag volgt, bijvoorbeeld mijn bijzondere ALK-mutatie, het goed aanslaan van mijn targetgerichte medicijnen die ik innam met Coca-Cola maar die na 4 maanden al niet meer werkten, mijn nieuwe pillen, ons huwelijk 24 oktober, kanker en de werkvloer en deel ik graag wat er allemaal in mij omgaat. Ik kon, omdat mijn lymfeklieren enorm waren opgezet, niet goed praten, dus uitgebreide telefoongesprekken voeren was lastig en voor mij slopend. Mede daarom begon ik hier mijn verhaal voor jullie te schrijven!”

Dit is de introductie van het blog van Rosa den Boer- Los. Rosa kon prachtig schrijven en in haar blog heeft ze ons in de laatste 10 maanden van haar leven meegenomen in haar emoties, gedachten en alles wat ze heeft meegemaakt rond haar ziekte.

Rosa heeft zich tijdens haar ziekte samen met anderen keihard ingezet om geld in te zamelen voor het KWF door middel van een KWF Marathon op de pensionstal Bennesse waar haar paard stond. Hiermee wilde ze aandacht geven aan het vele onderzoek wat KWF doet om nieuwe targeted medicatie te kunnen ontwikkelen. Omdat Rosa de beschikking had over targeted medicatie kon zij de KWF Marathon toch nog mede organiseren.

Wij willen graag dat er nog veel meer geld naar het KWF gaat. Rosa’s blog willen we daarom uitgeven in boekvorm en de opbrengst daarvan doneren aan het KWF. Specifiek voor onderzoek naar targeted medicatie voor longkanker.

“Ik zal jouw clown wel zijn” is de titel van een van de meest indrukwekkende blogs van Rosa. De grilligheid van haar ziekteverloop heeft ze hierin op prachtige wijze beschreven. Hoe ze zich clown van haar ziekte en de wetenschap voelde, hoe het nummer Clown van Emeli Sande steeds meer een bepaalde betekenis voor haar kreeg. Reden voor ons om haar boek deze titel mee te geven.

Over de auteur

Foto onbekend

Rosa den Boer – Los

Klantenservice

Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: