Corry Smit 28-12-2020
Lonneke, je hebt me geraakt met je verhaal. Prachtig geschreven, een waardevol boek.
Will Van Sebille 26-11-2020
In het boek ‘Wie is mijn echte moeder? Wie is mijn moeder echt?’ onderzoekt Lonneke van de Wouw haar relatie met haar adoptiemoeder en haar biologische moeder – een afstandsmoeder. Als afstandsmoeder lees ik dit boek anders dan een geadopteerde denk ik. Ik ben automatisch gericht op de biologische moeder, hoe die uit het verhaal komt en hoe de schrijfster omgaat met de beide moeders. Ik vond herkenning maar ook een andere ervaring. Dat maakt lezen altijd spannend. Zo beschrijft Van de Wouw hoe het contact met haar moeder, Christine, verliep en wat opvalt is dat deze lang vrij afstandelijk in het contact blijft en haar lang verborgen hield voor de latere kinderen. Dat vond ik moeilijk te begrijpen. Dat ze vrij afstandelijk is kon ik me wel voorstellen, je bent zo gefocust op je gevoelens weg houden dat het niet voor iedereen nog lukt om het gevoel goed naar boven te krijgen. Schuld en schaamte zijn zo’n onderdeel van je leven dat het veel moeite kost en veel steun om dat los te laten. In het boek wordt niet helemaal duidelijk hoeveel Christine die steun kreeg of toeliet. Het boek roept ook vragen op bij mezelf zoals ‘Hoeveel vraag ik zelf naar wat er in mijn zoon omgaat, als ik hem ontmoet?’, ‘Geef ik voldoende ruimte aan hem om ook zijn kant van het verhaal te vertellen?’, ‘Hoe reageer ik misschien onbewust afhoudend als hij het over zijn jeugd bij de adoptieouders heeft?’. Het boek houdt daardoor de lezers een spiegel voor en zou tot gesprekken kunnen leiden tussen afstandsmoeders onderling en tussen moeders en hun kinderen om meer begrip voor elkaars situatie te krijgen. Will van Sebille (schrijfster, afstandsmoeder en mede-oprichtster van de stichting ‘de Nederlandse afstandsmoeder’)
Ans Gijsbers 22-08-2020
Wat schrijf je beeldend en met humor. Een plezier om te lezen. Zo eerlijk als jij jou gevoelens en gedachten beschrijft. Open, kwetsbaar, intens en krachtig. Alle emoties en gedachten mogen er zijn en hebben allemaal een functie om verder te komen in je proces. Fijn dat je nu met heel je familie contact hebt. Ik kan me voorstellen dat mensen die worstelen met hun afkomst (in de breedste zin van het woord) of " moeten" leven met geheimen uit je boek steun, moed en inspiratie halen. Een aanrader om te lezen voor iedereen.
Karin Broers 25-07-2020
Onder de indruk van jouw boek. Ik had het in no time uit. Het was niet alleen een zoektocht naar je echt moeder, maar ook een zoektocht naar jezelf! Ik heb heel veel respect voor je dat je deze strijd bent aangegaan en zoals je voor jezelf hebt gekozen. Bovendien heel bijzonder dat je deze strijd zo open deelt met anderen.
Mientje kuijten-de kruijf 21-06-2020
Een prachtig boek heel indruk wekkend, het huis in Mierlo ben ik ook een paar keer geweest met jou en je moeder. Ik daar door nog meer in het boek verweven. Voor buiten staanders lijkt het zo mooi, geadopteerd worden. Maar wat een impact heeft het op iemand. Ik wens jou nog veel gelukkige jaren en heel veel gezondheid
Joke Nijenhuis 05-06-2020
In een ruk uitgelezen. Wat een jarenlange worsteling. Heb bewondering voor je moed om bij die worsteling soms ook professionele hulp te zoeken in de vorm van therapie. En wat droevig dat jouw biologische moeder geen hulp heeft gezocht bij haar verwerking. Jammer voor jou, je broer en zus, maar vooral voor haarzelf! Ik heb respect ophef feit datje dit proces met anderen hebt willen delen. Joke
Mientje kuijten- de kruijf 05-06-2020
Hallo lonneke ik heb net jou boek besteld ik ga het lezen. Jij kent mij niet ik jou wel toen jij 8 of 10 weken was ben ik bij jullie 2 dagen in de week komen werken. Tot jij 3 jaar was. Ik laat je nog weten als ik het boek gelezen heb. Heel veel groetjes meisjes naam Mientje
Marijke 29-05-2020
Lieve Lonneke, wat een verhaal. Zowel de inhoud, als de wijze waarop je het hele verloop beschreven hebt. Ik ben onder de indruk van je veerkracht en je schrijftalent!!!
Betty 01-05-2020
Wow Lonneke, wat een prachtig boek: ontroerend, intrigerend, verdrietig, pakkend, lief, indrukwekkend, onvoorstelbaar, heftig, duidelijk. Jouw vasthoudendheid na de diverse tegenslagen onderweg is gewoon fantastisch en ik vind het heel moedig zoals je jouw zoektocht hebt verwoord en gedeeld..... Een achtbaan aan emoties voor jou, en ik hoop dat je nu, samen met Mark en de kinderen, in rustiger vaarwater bent gekomen en weer kunt genieten van het leven.
Petra Hurkmans 22-04-2020
Indrukwekkend en heel mooi geschreven boek. Ik was even heel dicht bij Lonneke en haar zoektocht naar haar familie en naar zichzelf met alle ups en downs. Ben benieuwd naar het vervolg...!
Marian van Gerwen 20-04-2020
Wat heb jij jouw verhaal prachtig geschreven, indrukwekkend! Omdat ik zelf adoptiemoeder bent en dus heel veel over de adoptiedriehoek heb nagedacht, kan ik jouw gevoel ook zo goed begrijpen. Zo knap om jouw worsteling zo te verwoorden en met ons te delen, kippenvel.....
Franca 20-04-2020
Wat 'n mooi verhaal. Als adoptie-ouder en als dochter van een ge-adopteerde moeder heel veel herkenning...Prachtig opgeschreven , makkelijk leesbaar. Moedig om zoveel van jezelf bloot te durven geven..Knap gedaan. Het meest bijzondere is zelfs dat jouw neef Eduard, mijn man..het boek ook heeft gelezen en in de 30 jaar dat ik hem ken is dit zijn 3e boek...Hij vond het leuk je zo te leren kennen en ook een makkelijk te lezen verhaal. Super Lon...
Susanne Scholten-Eerden 19-04-2020
Prachtig geschreven boek. In grote lijnen kende ik je verhaal al omdat we tieners waren toen we elkaar leerde kennen, maar het hele verhaal zo te lezen was weer heel indrukwekkend. Het is oprecht geschreven vol met jouw eerlijke emoties. Het is jouw strijd geweest om erkenning. Die zo anders liep dan hoe jij er over fantaseerde in je jeugd! Mooi dat je eerlijk naar jezelf gebleven bent en ondanks dit moeizame proces positief in het leven bent blijven staan !
Cesanne 18-04-2020
Een dapper en eerlijk verhaal over de onmacht van de moeder en de worsteling van moeder en dochter om elkaar te begrijpen. Indrukwekkend! Lon je kunt trots zijn op jezelf!
Jan 18-04-2020
Ik moet je zeggen dat ik me nooit zo heb gerealiseerd hoe ingrijpend het is om geadopteerd te worden, hoe dat je hele leven beïnvloedt. Je beschrijft jouw persoonlijke zoektocht daarin heel erg mooi, bijna spannend en met veel emoties. Ook goed geschreven, vind ik. Echt een mooi boek. Dank je wel
Karin van Bavel 16-04-2020
Lieve Lonneke, ontroerend mooi geschreven! Een lach en een traan! Ik heb zo veel bewondering voor je. Wat een worsteling en wat een kracht. Je bent een Kanjer ?
Gertie 15-04-2020
Boek in een dag uit . Heftig , emotioneel en ontroerend . Wat een strijd ...Eerlijk , maar met veel respect naar de moeders toe geschreven , knap gedaan vind ik . Bijzonder om te lezen . De strijd gewonnen en een rijker mens geworden , denk ik zo . Wat heb jij je gevoelens goed op kunnen schrijven . Heb ik veel bewondering voor . Complimenten .
Marianne Kemps 14-04-2020
Hoi Lonneke. Ik was erg nieuwsgierig naar je boek. Was geroerd door de prachtige omslag van je boek, zowel de titel met foto als de tekst achterop. Ik kon niet wachten met beginnen en kon niet stoppen met lezen toen ik begonnen was. Wat mooi beschreven. Ik heb het gelezen met het gevoel van alle kleuren zoals je dat in je brief aan jezelf schrijft. Hoewel ik het verhaal in grote lijnen ken was ik steeds benieuwd hoe het verder zou gaan. Chapeau ! ♥️ Liefs Marianne.
Sjané 14-04-2020
Het boek in één keer uitgelezen, wat heb je dit mooi opgeschreven. Heel bijzonder om zo dichtbij te mogen komen in je zoektocht. Ik ben onder de indruk! Een erg mooi boek waar je trots op mag zijn!
suus 14-04-2020
Zojuist je boek uit gelezen. Je hebt veel met je lezer gedeeld. Je diepste ellende, je jubelstemmingen, je twijfels , je boosheid, je verdriet, je onmacht en gekwetstheid. En de intensiteit van al die verschillende gevoelens. Je hele zoektocht , jarenlang, naar het moment dat je dit kon afsluiten en tenslotte een nieuw begin hebt kunnen maken. ik vond het indrukwekkend om die zoektocht van jou een heel klein beetje te mogen volgen. Het jaar dat je voor dit boek hebt uitgetrokken, heb je ,neem ik aan, al die heftige jaren weer helemaal opnieuw beleefd, dat zal zeker niet altijd makkelijk zijn geweest. Hoop echt voor je dat je nu de rust hebt gevonden in je huidige situatie : geniet daar van. Je hebt het verdiend. mooi!!
Wilma Jacobs-Mooren 14-04-2020
Ik heb je boek in één adem uitgelezen. Goed geschreven, fijn te lezen. Een echte aanrader! Ik kijk uit naar je volgende boek. Je 'nieuwe' nicht Wilma
John 14-04-2020
Je boek heeft me geraakt. Treffend weergegeven zijn in de (on-)uitgesproken gevoelens waar je en anderen mee worstelden en wat dat Teweeg kan brengen bij mensen. Je hebt treffend weergegeven waar jij als adoptiekind mee zit en tegenaan loopt. Dank je en blijf vooral schrijven want ik vind dat je een prettige manier van schrijven hebt.
Frencis 13-04-2020
Een heel ontroerend verhaal .Heel prettig en makkelijk te lezen. Heb het in een adem uitgelezen. Een echte aanrader. Lonneke , hier mag je trots op zijn . Je nicht Frencis
Jeroen van Bremen 11-04-2020
Bijzonder prettig geschreven boek, zo open en eerlijk. Ik hoop dat anderen die in een vergelijkbaar schuitje zitten hierin steun kunnen vinden of van kunnen leren. Ik heb je in elk geval beter leren kennen, wist niet dat jouw adoptie zo'n impact had en heeft op jouw leven.
Liesbeth Merkx 11-04-2020
Wat een boeiend en persoonlijk verhaal. Lonneke neemt je mee in haar diepste gedachten en emoties. Ik heb het boek in een adem uitgelezen. Haar innerlijke strijd om erkenning en acceptatie door haar biologische moeder kost haar veel energie maar uiteindelijk bereikt ze met haar wilskracht en doorzettingsvermogen haar doel en staat ze uiteindelijk met recht " in het licht"!
Marleen de Vries 11-04-2020
Met veel Respect las ik ditboek in een adem uit!! Veel dank, voor de bijzondere inkijk in je leven. Het heeft me erg ontroerd. Oprecht en authentiek geschreven. Alles valt op zijn plaats. Je mag trots zijn!
Annemarie de Vrieze 11-04-2020
Ik heb het boek gelezen. Zowat in één ruk. Ik wilde weten hoe Lonneke haar weg heeft gevonden in de wirwar van emoties, tegenstrijdigheden en levensvraagstukken. Het boek heeft me meegenomen en in de zoektocht is een niet aflatend en vurig verlangen naar waarheid, vrijheid en recht van bestaan voelbaar. Op allerlei niveaus, in alle levensfases gedreven door een diep spiritueel besef dat het volgen van dat verlangen dé manier is om tot vrijheid te komen. No matter what. Leven en loskomen van alle pijn die er was en is en die te zien voor wat het is. Mooi beschreven op een alledaagse manier; onomwonden en kwetsbaar. Respect! Een aanrader voor hen die willen begrijpen wat adoptie teweeg kan brengen in een mensenleven ....
marianna weber-timmermans 10-04-2020
Echt een aanrader! Heb het boek in 1 adem uitgelezen. Alsof ze al jaren boeken schrijft, zo mooi en integer geschreven. Blij dat JIJ bent wie je bent en dat je het met ons gedeeld hebt.
Margot 10-04-2020
Ik had het boek al binnen één dag uit, ik kon niet stoppen met lezen. Echt heel mooi en ontroerend, ik heb wel wat tranen gelaten bij het lezen. Een super boek om heel trots op te zijn!
Diny van Zijl 09-04-2020
Lieve Lonneke, Wat een zoektocht Wat een emoties Wat een liefdevol verhaal Wat een vertrouwen dat wij dit mogen lezen en meebeleven Lonneke je bent een kanjer Gr van Diny??
Hannie Aarts-de Wijs 09-04-2020
Ik ben erg onder de indruk hoe je hebt gevochten en je gevoelens op papier hebt gezet ,zo mooi omschreven . Het eerste gedeelte was voor mijn heel herkenbaar ,omdat ik als doktersassistente ben komen werken om je moeder te ontlasten ,zodat ze voor jou kon zorgen .
Elly 09-04-2020
Ik ben onder de indruk van je verhaal. Niet gedacht dat een adoptie zoveel impact heeft. Zowel op jou, als op je biologische moeder en adoptie moeder. En wat heb je alles prettig leesbaar verwoord.
Anita van Empel 09-04-2020
Wat een bijzonder mooi,ontroerend boek Lonneke,in 1 teug uitgelezen.
Engeline Vernooy- de Wijs 09-04-2020
Nu al, ben er nog in aan het lezen een prachtige verwoording en worsteling van een adoptiekind! Wat een vechter ben je!! Voor mij een extra dimensie omdat ik de familie ken (overburen in Drunen, en je pa onze huisarts) en er nu al veel herkenning te vinden is!
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omschrijving

Auteur
Lonneke van de Wouw
ISBN / EAN
9789464029390
Prijs
 9,99
Genre
Biografie
Taal
Nederlands
Jaar
2020
Aantal pagina’s
212

Over de auteur

Lotte van de Wouw

Ik ben Lonneke van de Wouw, geboren in 1965 te Breda en opgegroeid in Drunen.
Een gewone vrouw, met één bijzonderheid. Als baby ben ik geadopteerd. Een gegeven dat veel invloed had en heeft op wie ik ben.
Na het overlijden van mijn adoptiemoeder in 2016, op mijn 51ste, kreeg ik de behoefte om mijn verhaal op papier te zetten. Pas na twee jaar kwam er meer tijd en ruimte in mijn leven om te gaan schrijven. Dit boek is het resultaat. In 2018 ben ik voor de tweede keer getrouwd. Met Mark. Wij wonen sinds 2017 in Vlijmen samen met onze hond Suus, een ongecompliceerd extra gezinslid. Onze vier kinderen wonen allemaal op zichzelf. Simone en Margot, Maarten en Jeroen.
Het schrijven van dit boek heeft me geholpen om de kluwen aan gevoelens die ik heb te ontwarren.
Zie ook mijn website: www.wieismijnechtemoeder.nl

Lonneke van de Wouw


Heb je vragen over een uitgave of jouw bestelling?
Onze klantenservice staat je graag te woord.

Neem gerust contact met ons op: