Teksteditor

Een teksteditor is computersoftware voor het bewerken van onopgemaakte, platte tekst. Het programma wordt voor verschillende doelen ingezet:

• het bewerken van bestanden met systeeminstellingen;
  • het lezen en schrijven van e-mail;
  • het maken van eenvoudige notities;
  • het schrijven van internetbestanden in HTML code;
  • en het programmeren.

Een teksteditor vervangt tekst, maakt eventuele wijzigingen ongedaan en kan – in tegenstelling tot een tekstverwerker – geen tekst opmaken. Bekende teksteditors zijn Kladblok, Notepad en jEdit.

BoekenGilde, een boek om trots op te zijn!

Klantenservice via WhatsApp

x
Voeg het nummer +31 6 82670276 toe aan de contactlijst van je smartphone en je kan ons via WhatsApp nog sneller bereiken.